Fytyra dhe trupi i përsosur nuk janë vetëm një fat i mirë gjenetik ose punë e palodhshme në palestër. Është gjithashtu një lojë me numra. Të paktën në këtë përfundim kanë dalë shkenctarët pa studimeve të shumta.

Hulumtuesit kohët e fundit zbuluan një formulë se sa gradë duhet të jetë këndi i kurbës së shpinës që e bën një grua shumë tërheqëse dhe duhet të plotësojë 45 gradë. Juve mund t’ju duket rastësi, por për këtë aritmetikë mund të fajësoni të parët tanë, pasi sipas tyre një grua me një kurbë 45 gradë në fundshpinë e kishte më të lehtë të lëvizte kur ishte shtatzënë.  

Sigurisht askush nuk është perfekt në këto botë, por nëse do ekzistonte një i tillë do të ishte një kombinim i këtyre tipareve.

Mollëzat e ngritura si Kate Moss

Sytë e mëdhasi Anne Hathaway

Këmbët e gjata të Cameron Diaz (30.5 inch)

Propocion i rregullt i gjoksit, belit dhe vitheve si Scarlett Johansson

Hunda e Kate Middleton

Tiparet simetrike si Natalie Portman

Buzëqeshje si Cheryl Cole

Gjoksi si Kelly Broo

Të pasmet e mëdha të J-Lo :)