Roche Bobois, kompania e famshme pariziane e mobiljeve, ka bashkëpunuar me artisten portugeze Joana Vasconcelos për ekspozitën e tyre plot ngjyra dhe të zgjeruar në Milano.Koleksioni më i fundit i mobiljeve të sallës së parë të ekspozitës vjen ne pastel falë vizionit të Vasconcelos.

Salla ekspozite, e cila i kalon 1700 metra katrorë, imiton lindjet dhe perëndimin e diellit përmes rregullimit të saj. Koleksioni më i spikatur është BomBom Outdoor, i cili sapo u shfaq premierë në Milan Design Week.Vasconcelos studioi nuancat e arkitekturës së Lisbonës për të dalë me ngjyrat e buta rozë, blu dhe të verdhë të mobiljeve, dhe ngjyrat që lidhen dhe grumbullohen mbi njëra-tjetrën për të evokuar gradientin paqësor të një muzgu portugez.

Format e lakuara i bëjnë jehonë mënyrës se si rrezet e diellit rrjedhin nëpër rrugica dhe nëpër kalldrëm. Secili prej tyre ka një mbështetëse koke të fortë dhe modulare që shezlonget mund të lëvizin për të ofruar pamjen më të mirë të muzgut nga komoditeti i oborrit të shtëpisë së tyre.

Roche Bobois thekson sallën e ekspozitës me dritat e lakuara neoni, kaktusët dhe vazot me guralecë, të grumbulluara në pirg, që ngjajnë me kabinat në një shteg ecjeje.Duke përdorur një gamë ngjyrash që shtrihet nga Mesdheu në Jug-perëndim, Roche Bobois thekson ndërlidhjen e natyrës dhe kulturës.

Showroom-i i Roche Bobois është një hapësirë në zhvillim të vazhdueshëm dhe do të rishpik veten me çdo bashkëpunim artistik.