Misha Japanwala, një artiste vizuale, kaloi disa muaj vitin e kaluar duke bërë casting trupash të grave lokale dhe personave LGBTQ në Karachi, Pakistan, ku ajo u rrit.

Ajo vendosi ne allçi thithkat nga trupat e 70 pakistanezëve, të cilat janë pjesë e koleksionit të ri të Japanwala, "Beghairati Ki Nishaani: Gjurmë të paturpësisë", që shfaqet në Galerinë Hannah Traore në Manhattan deri më 30 korrik.

Puna e saj synon të jetë një rekord historik i një popullsie të qeverisur nga ligjet e turpit. Në një vend ku dhuna ndaj grave, duke përfshirë "vrasjet për nder", është e shfrenuar, ku pjesëmarrja në marshimin e grave, një tubim për të drejtat e grave, ka çuar në kërcënime për vrasje dhe përdhunim.

"Kur kaq shumë nga ekzistenca jonë i është nënshtruar një fushate zhdukjeje, ky koleksion është një kujtues i ditëve tona fizike që jetët tona dhe historitë tona janë pjesë e strukturës së njerëzve tanë dhe do të vazhdojnë të jenë të tilla edhe për qindra vjet. tani”, tha Japanwala në një intervistë me The New York Times.

Ndërsa puna e saj fitoi dukshmëri, komentet nën fotot e punës së saj në Instagram ishin të mbushura me të huaj që e quanin të paturpshme dhe të turpshme. Si rezultat, Japanwala zhvilloi një obsesion me konceptin e turpit, duke e shndërruar paturpësinë në një fushë studimi. Koleksioni ka tre pjesë: thelbi, një seri trupash të artistëve dhe piktorëve pakistanezë që përqafojnë paturpësinë në imazhet që krijojnë.