Gjysmëfinalja e dytë e konkursit më të madh muzikor të Europës ka përfunduar dje dhe tashmë të gjithë kanë krijuar preferencat e tyre. Duke u bazuar tek klikimet, ndjekësit, sondazhet dhe mbështetësit është krijuar një listë me renditjen e këngëve më të preferuara për të fituar ‘Eurovision 2023’.

Emri i parë pretendues për fitoren është Loreen, këngëtarja e cila tashmë është familiare me garën, pasi ka fituar me ‘Euphoria’ në 2012-tën.

Ndërkohë, familja Kelmendi me ‘Duje’, edhe pse u kualifikua e para mbrëmjen e djeshme, nuk shihet në Top 10-çe.

1.     Suedia: Loreen, “Tattoo”

2.     Finlanda: Käärijä, “Cha Cha Cha”

3.     Ukraina: Tvorchi, “Heart Of Steel”

4.     Spanja: Blanca Paloma, “Ea Ea”

5.     Franca: La Zarra, “Évidemment”

6.     Izraeli: Noa Kirel, “Unicorn”

7.     Norvegjia: Alessandra, “Queen Of Kings”

8.     Mbretëria e Bashkuar: Mae Muller, “I Ërote A Song”

9.     Çekia: Vesna, “My Sister’s Croën”

10. Italia: Marco Mengoni, “Due Vite”