Megan Fox është ende duke u përpjekur që të dojë dhe pranojë trupin e saj.

“Unë kam dismorfi të trupit. Unë kurrë nuk e shoh veten ashtu siç më shohin njerëzit e tjerë”, tha ylli 36-vjeçar, për ‘Sports Illustrated’ gjatë një interviste. "Nuk ka kurrë një pikë në jetën time ku unë e kam dashur trupin tim, kurrë," vuri në dukje ajo, përpara se të shtonte se ajo është në një "udhëtim të pafund" për të dashur veten.

Fox, e cila ka tre fëmijë me ish-bashkëshortin Brian Austin Green, gjithashtu pranoi se ajo ka qenë gjithmonë kritike ndaj imazhit të saj dhe kishte një "fiksim” me trupin e saj edhe kur ishte fëmijë. “Padyshim që nuk kishte të bënte me njerëzit rreth meje sepse unë u rrita në një mjedis shumë fetar ku trupat as që njiheshin”, shpjegoi aktorja.

Kjo nuk është hera e parë që Fox flet për pasiguritë e saj. Në një intervistë në 2021 me Machine Gun Kelly, ajo pranoi se kishte "shumë pasiguri të mëdha". “Ne mund të shikojmë dikë dhe të mendojmë, ‘Ai person është shumë i bukur. Jeta e tyre duhet të jetë kaq e lehtë. Ka shumë të ngjarë që ata të mos ndihen kështu për veten e tyre,” shpjegoi ajo.

Por, çfarë është dismorfia e trupit?

Dismorfia e trupit (e njohur edhe si dismorphophobia ose çrregullimi dismorf i trupit) shprehet, në terma të përgjithshëm, si refuzim i qartë i një cilësie specifike (ose disa) të trupit. Supozon një shtrembërim në procesin e vetë-perceptimit, që zmadhon një defekt të vogël (i paçmuar në sytë e të tjerëve) ose që e identifikon drejtpërdrejt aty ku nuk është.

Shkaku i saktë i këtij çrregullimi nuk dihet. Një teori sugjeron se çrregullimi përfshin një problem me madhësinë ose funksionimin e zonave të caktuara të trurit që përpunojnë informacion në lidhje me pamjen e trupit. Fakti që BDD shpesh ndodh te njerëzit me çrregullime të tjera të shëndetit mendor, të tilla si depresioni dhe ankthi, mbështet më tej një bazë biologjike për çrregullimin.

Faktorë të tjerë që mund të ndikojnë në zhvillimin ose që shkaktojnë çrregullimin janë: përvoja traumatike ose konfliket emocional gjatë fëmijërisë, vetëvlerësim i ulët, prindërit kritikë ndaj pamjes së një personi, presioni nga bashkëmoshatarët ose shoqëria.