Frymëzuar nga artistja e famshme Frida Kahlo, shfaqja e Dior Cruise 2024 u prezantua në Mexico City në një oborr të një shkolle të themeluar në shekullin e 16-të.

Arti i Frida Kahlo-s i lidhur me atributet femërore frymëzoi vërtet punën e Chiuri-t, me disa pjesë të marra direkt nga garderoba e Kahlo-s, si dhe pikturat e saj duke përfshirë autoportrete, frymëzuara nga eksplorimi i artistes për anën e saj mashkullore - mendoni për çizmet kauboj dhe aksesorë argjendi të bërë me dorë.

Një kastë modelesh kryesisht meksikane kaluan në pistën e qendrës kulturore me pamje që tërhoqën frymëzim nga Frida Kahlo.

Një përzierje fustanesh femërore dhe kostume mashkullore. Qëndisje dhe zbukurime të gjalla të krijuara në bashkëpunim me atelienë e Dior's Paris dhe artizanët vendas nga Oaxaca, Chiapas dhe Puebla.

 Maria Grazia Chiuri u frymëzua nga Frida Kahlo se si artistja kapërceu kufizimet e trupit të saj përmes veshjeve të saj. Kostumet e Kahlo-s me tre pjesë në kundërshtim me normat gjinore, ndërsa veshjet që të kujtonin ato të veshura nga Kahlo në autoportretet e saj u riinterpretuan.Në të gjithë koleksionin kishte thekse fluturash dhe bizhuteri - një motiv i njohur dhe burim gëzimi për piktoren me famë botërore.