Moti i nxehtë i verës shpesh nënkupton ditë të ëndërruara në plazh, por plazhi mund të kthehet në një makth kur të keni menstruacionet. Por cikli juaj nuk ka nevojë të ndalojë argëtimin në diell nëse ndiqni këto këshilla për menstruacionet gjatë pushimeve.

Hidratohuni

Kjo mund të mos jetë këshilla që prisnit, por na besoni, është e rëndësishme! Ndërsa nivelet e estrogjenit dhe progesteronit ulen, në fillim të menstruacioneve, trupi juaj fillon të mbajë ujë. Nga kjo mund të vijë ajo ndjenjë e fryrjes gjatë menstruacioneve tuaja.Dhe ndonëse mund të mos ju bëjë të ndiheni mirë kur jeni me rroba banje, fryrja e barkut nuk ju bën të ndiheni thjesht të dëshpëruar.

Tamponët

Tamponët vendosen brenda vaginës tuaj për të mbledhur rrjedhën menstruale, gjë që i bën ata të dy opsione të shkëlqyera për not! Megjithatë, nëse keni nevojë të ndryshoni tamponin tuaj, kjo ndonjëherë mund të jetë pak e ndërlikuar nëse nuk ka një banjë në plazh.

A mund të përdor një tampon gjatë notit?

Patjetër! Por nëse nuk mundeni ose nuk doni të përdorni një tampon ose një produkt tjetër alternativë,  keni disa mundësi të tjera. Ju mund të vishni rroba banje absorbuese ose një kostum me ngjyrë të errët për të parandaluar njollat.

A mund të notoj?

Po, patjetër që mund të notoni.Nëse shqetësoheni per infeksionet ateherë duhet të dini që është e pamundur që të merrni një infeksion vaginal gjatë notit.