WhatsApp po teston një veçori të ndarjes së ekranit. Funksioni është i disponueshëm vetëm për disa testues beta për momentin. Me përditësimin e ri, përdoruesit mund të ndajnë ekranet e tyre gjatë një videotelefonate. Opsioni i ndarjes së ekranit do të jetë në fund të ekranit pas fillimit të telefonatës me video.

Është në pamjen e kontrollit të telefonatës, e cila gjithashtu i lejon përdoruesit të heqin zërin e telefonatës, të ndërrojnë kamerën dhe ta mbyllin telefonatën. Kur një përdorues zgjedh të ndajë ekranin e tij, gjithçka në ekran do të kapet dhe ndahet me personin në telefonatë.

Është e rëndësishme të theksohet se kjo veçori mund të mos funksionojë në versionet më të vjetra të Android dhe mund të mos jetë e mundur në thirrjet e mëdha në grup dhe personi mund të mos e shohë përmbajtjen e ekranit nëse përdor një version të vjetër të WhatsApp. Përdoruesit mund të ndalojnë ndarjen e ekranit kur të duan dhe kjo ndodh vetëm kur ata pranojnë të ndajnë ekranin e tyre.

Ndërkohë, sipas raportimeve, WhatsApp po zhvillon një veçori të re që do t’i lejojë përdoruesit të zgjedhin emra unikë përdoruesish për llogaritë e tyre.

Ajo do të quhet “Emrat e përdoruesve të WhatsApp”. Me këtë veçori, përdoruesit do të jenë në gjendje të zgjedhin një emër përdoruesi unik dhe të paharrueshëm.