Kur hani shumë shpejt, ju gëlltisni më shumë ajër, gjë që mund të shkaktojë fryrje dhe gazra. Ngadalësimi për të përtypur siç duhet ushqimin tuaj ndihmon në zbërthimin e grimcave më të mëdha të ushqimit në ato më të vogla, duke ndihmuar tretjen.

Dhe ndërsa nuk ka një numër magjik se sa herë duhet të përtypni ushqimin para se ta gëlltisni, përtypja e duhur mund t'ju ndihmojë të shmangni ngrënien e tepërt. Duhen rreth 20 minuta që stomaku juaj të dërgojë një sinjal në trurin tuaj se është plot. Ushqimi shumë shpejt e bën të vështirë kapjen e këtyre sinjaleve.

Studimet tregojnë se të ngrënit më ngadalë ju ndihmon të bëni zgjedhje më të shëndetshme. Ngadalësimi i shpejtësisë për të përgatitur vaktin tuaj, në vend që të rrëmbeni diçka në vrap mund t'ju ndihmojë të konsumoni më pak zgjedhje – të mjaftueshme për të humbur një sasi të konsiderueshme peshe çdo vit.

Vëreni këtë në praktikë duke qenë të vëmendshëm për kohën tuaj të vaktit. Shmangni të folurit në telefon, fikni televizorin dhe dekurajoni laptopët dhe pajisjet e tjera gjatë vakteve. Të qenit i vetëdijshëm për rrethinën tuaj mund të përmirësojë kënaqësinë e të ngrënit në pjesë më të vogla dhe mund të zvogëlojë simptomat si refluksi ose ngopja e pakëndshme që mund të rezultojë nga ngrënia shumë e shpejtë.