Lips come in all shapes and sizes. There are full lips, thin lips, wide lips, a mix between these, and all are beautiful in their own right.

Regardless of the shape, there are several ways you can enhance their appearance using the magic of makeup. We will give you some tips on how to do this.

Proportional lip

Some might say you're lucky if you have this lip shape, as virtually any lip makeup will work for you. Make-up professionals say it's important to remember that neutral shades and colors that are close to your skin tone minimize the size of your lips, while bold and bright colors draw attention to your lips - so it depends from the view you have and where you are going.

In this lip shape, it is suggested to use matte lipsticks, rather than glossy ones.

Small and round lips

It is the lip shape that many people like.

"Glossy glosses and glossy lipstick formulas are perfect for this lip shape as they make them look fuller."

Ekspertët shtojnë se nëse keni këtë formë buzësh, shmangni nuancat e errëta të buzëkuqit pasi do t'i bëjnë ato të duken më të vogla.

Pjesa e poshtme e buzës më e plotë

Nëse po përpiqeni ta bëni buzën tuaj të poshtme të duket më pak e dukshme, rekomandohet përdorimi i një korrektori, për të zbutur dhe fshehur pak skajet e vijës së buzëve.

Nga ana tjetër, sugjerohet përdorimi i një ngjyre të lehtë mat në qendër të buzës së poshtme.

Një mënyrë për të arritur simetrinë e buzëve është të nënvizoni pak pjesën e sipërme me një laps të hollë buzësh, dhe më pas buzën e poshtme. Mund të shtoni gjithashtu një nuancë buzëkuqi më të lehtë, në të gjithë buzën e poshtme ose vetëm në qendër të buzës, për të krijuar iluzionin e volumit. Sigurohuni që të shmangni teksturat me shkëlqim në buzën tuaj të sipërme dhe aplikojeni vetëm në qendrën e  buzës suaj të poshtme, pasi shkëlqimi në buzën e sipërme do ta bëjë atë të duket më e madhe.

Buzë të sheshta

Kur buzët duken të sheshta, mënyra më e mirë për t'i dhënë volum është konturimi dhe nxjerrja në pah e formës.

Filloni duke përdorur një kontur shumë të lehtë, kjo do të krijojë një hije delikate rreth vijës së buzëve dhe do të ndihmojë që ato të duken më të plota. Më pas, zgjidhni një buzëkuq mat dy deri në tre nuanca më të thella se ngjyra e buzëve që dëshironi të përdorni dhe ndiqni formën tuaj natyrale të buzëve - mund ta mbivendosni pak nëse dëshironi. 

Buzë të holla

Linjat e buzëkuqëve që janë dy deri në tre nuanca më të thella se ngjyra juaj natyrale e buzëve do të jenë miku juaj më i mirë në këtë rast.

Buzë në formë zemre

Kur bëhet fjalë për format e buzëve, një buzë në formë zemre është një nga format më të dëshiruara. Nëse keni buzë në formë zemre, me siguri keni një hark kupidi shumë të përcaktuar dhe ndoshta një buzë të poshtme pak më e plotë.

If you want to enhance the shape of your lips even more, it is recommended to use a dark colored liner and apply a lighter shade of lipstick in the center of the lips to create a smaller heart.