Këto këshilla pastrimi do ta lënë lavastoviljen tuaj të pastër brenda dhe jashtë.

Lavastovilja e pastër është thelbësore për enët e pastra, por është një tjetër pajisje që shpesh neglizhohet kur bëhet fjalë për rutinat tona të pastrimit.

Megjithatë, pjesët e ushqimit, yndyrat dhe papastërtitë mund të bllokohen lehtësisht brenda makinës, gjë që mund të lërë shenja të shëmtuara në pjata dhe gota, të krijojë erëra të këqija dhe në fund të dëmtojë lavastoviljen tuaj.

Për fat të mirë, mbajtja e lavastoviljes tuaj të pastër nuk duhet të jetë një detyrë e mundimshme; Fshirja e pjesës së brendshme dhe heqja e pjesëve të dukshme të ushqimit nga filtri pas çdo larje janë punë të shpejta që mund t'i bëni rregullisht për të ndihmuar në shmangien e dëmtimit afatgjatë.

Ndërkohë, elementët kryesorë të pastrimit natyral si uthulla e bardhë dhe soda e bukës mund të jenë po aq efektive në pastrimin e gazit të lavastoviljes sa janë kur pastroni furrën, mikrovalën dhe frigoriferin. Lexoni për të gjitha këshillat e ekspertëve që duhet të dini…

Nëse e përdorni çdo ditë lavastoviljen tuaj, duhet të synoni të bëni një pastrim të thellë mujor të pjesës së brendshme me një pastrues të specializuar.

Si të pastroni një LAVASOVILJE

1. Hiqni filtrin dhe raftet

Niseni lavastoviljen tuaj të pastër duke hequr të gjitha raftet dhe mbajtëset e enëve, së bashku me filtrin, të cilin mund ta pastroni veçmas.

2. Pastroni pjesën e brendshme

Fshini pjesën e brendshme të makinës larëse enësh, duke u kujdesur që të hiqni çdo grimcë të dukshme ushqimore dhe mbeturina dhe duke i kushtuar vëmendje të veçantë krahëve spërkatës dhe pjesës së poshtme të makinës tuaj. Një furçë dhëmbësh mund të jetë e dobishme për të ndihmuar në heqjen e çdo grimce ushqimi që është vendosur në lavastoviljen tuaj.

3. Kryeni një cikël pastrimi

Kryeni një cikël pastrimi në makinën tuaj; ju mund të zgjidhni një pastrues të specializuar enëlarëse, i cili do të përmbajë kimikate për të tretur dhe pastruar çdo yndyrë dhe papastërti, ose të zgjidhni një alternativë natyrale, si uthulla e bardhë ose sode buke, për të lënë pa njolla brendësinë e pjatalarëses suaj.

4. Pastroni derën e enëlarëses

Pasi kjo të përfundojë, mund të pastroni derën e enëlarëses - si brenda ashtu edhe jashtë. Thjesht fshijeni me një leckë ose sfungjer të lagur me mikrofibër dhe kini kujdes të veçantë nëse pjesa e brendshme e makinës larëse enësh është çelik inox, pasi disa produkte pastrimi – duke përfshirë produkte me bazë zbardhuesi – mund të shkaktojnë dëme.

5. Përfundoni procesin e pastrimit

Zëvendësoni raftet e pastra dhe mbajtëset e enëve për të përfunduar.

Si të pastroni një filtër pjatalarëse.

Ju do të gjeni filtrin tuaj të lavastoviljes në fund të makinës suaj, thjesht tërhiqni sirtarin e poshtëm për të hyrë në të dhe kontrolloni manualin e pronarit për detaje se si ta hiqni - disa do të përdredhohen, ndërsa të tjerë do të kërkojnë mjete për t'i zhbllokuar.

Pasi ta hiqni, shpëlajeni filtrin nën ujë dhe përdorni një furçë dhëmbësh të butë për të hequr çdo mbetje ushqimore të ngecur në të, përpara se ta shpëlani dhe ta mbyllni përsëri në vend. Përndryshe, mund ta lini filtrin të zhytet në ujë të ngrohtë me një filxhan uthull të bardhë të distiluar për 30 minuta, ndërkohë që pjesa tjetër e pjatalarëses pastrohet thellë.