Një studim me 5658 femra ka treguar se kush cilat janë profesionet e grave të cilat kanë më shumë gjasa që të tradhtojnë. Studime të ndryshme si dhe statistika të marra nga përdoruesit e një faqeje për takime kanë nxjerrë të dhëna për profesionin e klienteve të tyre.

Sipas këtij studimi 65% e grave kanë më shumë gjasa për të tradhtuar me dikë nga vendi i punës së tyre, ndërkohë që 85% e tyre pranojnë se kanë fjetur me kolegun.

Një në pesë gra gjithashtu besojnë se nëse në zyrën e tyre qarkullojnë thashetheme, shqetësohen që partneri ta marrë vesh. 10% shqetësohen për karrierën e tyre, dhe asgjë tjetër.

“The Independent” ka analizuar këtë listë dhe ka nxjerrë se ku punojnë gratë që tradhtojnë më shumë. Sipas kësaj renditje, bëhet fjalë për shërbimet financiare, aviacioni, shëndetësia, biznesi, sporti, arti, jeta e natës, komunikimi, dhe në fund drejtësia.

1.    Financë (Punonjëse në bankë, analiste, etj) 21%

2.    Aviacion (Pilote, stjuardesa) 19%

3.    Shëndetësi (Mjeket, infermieret, etj) 15%

4.    Biznes (Drejtoreshat, menaxheret, sekretaret) 12%

5.    Sport (Atletet, instruktoret, etj) 11%

6.    Art (Muzikantet, modelet, aktoret, fotografet) 7%

7.    Industria e jetës së natës(DJ, balerinat, kamarieret) 6%

8.    Drejtësi (Avokatet, sekretaret, prokuroret, gjyqtaret)5%

9.    Komunikim (gazetaret, punonjëset e marrëdhenieve me publikun) 4%

10. Profesionet e tjera 2%