Kur njerëzit kapen papritur duke tradhtuar, ata mund të gjejnë disa justifikime unike për veprimet e tyre, dhe disa janë aq të pabesueshme dhe të çuditshme .

Këtu janë disa nga justifikimet më konfuze dhe indinjuese për tradhtinë që njerëzit u kanë dhënë partnerëve të tyre. Sigurisht, këto janë vetëm për argëtim, pasi nuk mund t'i vërtetojmë në mënyrë të pavarur secilën nga historitë.

“Ai mashtroi sepse mendoi se më duhej trauma për zhvillimin e karakterit tim... kjo nuk është shaka ai ishte poet/shkrimtar”

"Nuk të pëlqen që unë eci zbathur jashtë në rrugë, ajo nuk shqetësohet"

“ai tha se kishte harruar që po dilnim”

“Isha shumë e zënë me planifikimin e dasmës, saqë nuk po i jepja mjaftueshëm nga koha ime”

"... emocioni i jashtëzakonshëm e frikësoi atë ..."

"Ajo nuk do ta shihte më kurrë."

 “Kam mbushur 17 vjeç javën e kaluar”.

“Po përpiqesha të isha një shok i mirë”.

"Si mund të rezistoja?"

“Mendova se ishim në një marrëdhënie të hapur”.

"... Kur je në një shtet tjetër, me të vërtetë nuk ka rëndësi."

"Më duhet të kem eksperienca për një natë."

“Duhet të më kishe dhënë një leje kalimi falas siç kërkova…”

"Kur dashuron dikë, duhet ta tradhtosh."

"Ti po kaloje shumë kohë duke u fokusuar te fëmijët."