NASA nuk mund të përjashtojë që 'teknologjia potenciale e panjohur e alienëve' po funksionon në atmosferën e Tokës, ka përfunduar një raport i ri.

Por dje, NASA tha se donte të shpërndante 'perceptimin negativ' që rrethon Objektet Fluturuese të Paidentifikuara dhe ta bënte atë një fushë studimi të respektuar shkencërisht.

Si pjesë e përpjekjes për të vendosur studimin e UFO-ve në një bazë më shkencore, ajo tha se preferonte t'i quante ato UAP - 'fenomene anormale të paidentifikuara'.

Një panel i NASA-s, i përbërë nga 16 ekspertë në fusha shkencore dhe duke filluar nga fizika te astrobiologjia, ka përpiluar një raport në UAP-të të cilat e quajti "një nga misteret më të mëdha të planetit tonë".

Raporti thoshte: 'Vëzhgimet e objekteve në qiellin tonë që nuk mund të identifikohen si balona, avionë ose fenomene të njohura natyrore janë vërejtur në mbarë botën, megjithatë ka vëzhgime të kufizuara me cilësi të lartë.

“Natyra e shkencës është të eksplorojë të panjohurën dhe të dhënat janë gjuha me të cilën shkencëtarët përdorin për të zbuluar sekretet e universit tonë”, thuhet në raport.

“Pavarësisht rrëfimeve dhe pamjeve të shumta, mungesa e vëzhgimeve të qëndrueshme, të detajuara dhe të kuruara do të thotë që ne aktualisht nuk kemi tërësinë e të dhënave të nevojshme për të bërë konkluzione përfundimtare, shkencore rreth UAP-së”, shtoi ai.

Raporti tha se nuk ka 'asnjë arsye' për të arritur në përfundimin se raportet ekzistuese të UAP kanë një burim jashtëtokësor.

Por ajo tha se nëse është e besueshme se ka forma jete jashtëtokësore në galaktikë, është gjithashtu e besueshme se ekziston "teknologji e panjohur e alienëve potencial që vepron në atmosferën e Tokës".

Raporti nuk ishte një përmbledhje e incidenteve të mëparshme të UFO-ve, por një 'hartë rrugore' se si të studiohen dhe vlerësohen shkencërisht UAP-të në të ardhmen.

Ai gjithashtu iu referua vetëm raporteve të paklasifikuara - me autorët e raportit që pranojnë se ushtria amerikane ka gjithashtu imazhe dhe raporte sekrete të UAP-ve që nuk janë të disponueshme për publikun.

NASA tha se do të bënte një 'përpjekje të përbashkët' për të studiuar shkencërisht UAP-të, duke përdorur satelitët e saj, si dhe satelitët komercialë, si dhe duke përdorur inteligjencën artificiale për të analizuar të dhënat.