Ka disa njerëz që nuk duan të përqafohen. Sipas revistës "Time", një studim i plotë psikologjik, shpjegoi pse disa njerëzve nuk iu pëlqen të përqafohen:

Një nga arsyet është se këta njerëz u rritën pa këtë lidhje dhe kjo është arsyeja pse kur ata përqafohen ndihen të parehatshëm. Për shembull, në një familje që nuk e ka demonstruar këtë edhe fëmijët kur të  rriten do të ndjekin të njëjtin model me fëmijët e tyre.

Mungesa e përqafimeve mund të ndikojë në trup në dy mënyra: ul kapacitetin për dhembshuri dhe bllokon lirimin e hormoneve që ndihmojnë në krijimin e lidhjeve.