Të gjithë ne që e duam dizajnin dhe që kalojmë kohë duke punuar në dekorimin e shtëpive tona duam të njëjtën gjë: të jetojmë në një hapësirë të bukur. Megjithatë, shumë herë, këtu gjërat fillojnë të bëhen vërtet të ndërlikuara.Si ta krijojmë atë pamje editoriale në trend në hapësirat që nuk janë në revista, por në botën reale ku grumbullohen gjërat, fëmijët janë fëmijë, telat janë të nevojshëm dhe ndonjëherë nuk ka kohë dhe energji për të mbajtur gjithçka të duket perfekte?

E vërteta është se është një sfidë. Por lajmi i mirë është se arritja e pamjes që dëshironi është më e lehtë nga sa mendoni. Ju mund ta vendosni veten përpara lojës duke pasur bazat e dizajnit tuaj në vend. Kjo do t'ju ndihmojë të arrini pamjen që dëshironi. Këtu janë 7 sekrete stilimi në trend që do t'ju ndihmojnë të dizajnoni hapësirën që keni ëndërruar gjithmonë.

Përdorimi i së njëjtës ngjyrë

Krijimi i një dhome të tërë me një ngjyrë të vetme nuk është e lehtë, por rezultatet mund të jenë të mahnitshme. Një mënyrë e shkëlqyer për të filluar është duke përshtatur ngjyrën tuaj me një pjesë të preferuar të mobiljeve.

Në këtë dhomë, ngjyra e gjelbër përputhet në mënyrë të përkryer, gjë që e bën hapësirën menjëherë tërheqëse. Megjithatë, ajo që e pengon ngjyrën të bëhet dërrmuese është toni më i butë i drurit i dyshemesë dhe ngjyra e vogël e modelit nga qilimi. Megjithatë, të dy këta elementë janë mjaft delikatë për të mos konkurruar me jeshile.

Përfshini lule të freskëta

Siç kemi mësuar të gjithë nga vitet e kërkimit nëpër turne fotografike në shtëpi, krijimi i vinjetave të mira është një nga aftësitë kryesore për një stilist. Dhe një nga pjesët më qendrore të kësaj aftësie është përfshirja e luleve të freskëta si një prekje përfundimtare në dhomë. Me diçka kaq të vogël dhe të thjeshtë si shtimi i luleve, mund të jetë e lehtë të nënvlerësohet rëndësia e saj, por nuk duhet ta bëni.

Lulet janë gjithmonë të mrekullueshme për t'i pasur në një hapësirë. Ato i shtojnë një element natyral një hapësire që është gjithmonë freskuese. Vizualisht, ata shtojnë një shtresë tjetër ngjyre që mund të veprojë si një llambë për të ndriçuar një dhomë ose për të përshtatur ngjyrat e tjera në hapësirë si një mënyrë për të tërhequr gjithçka së bashku.

Ngjyrosje e dekorimit të hyrjes

Dhënia e hapësirës suaj një pamje artistike dhe të sofistikuar do të thotë të bëni me mjeshtëri të papriturën. I befasoni njerëzit me modele dhe ngjyra në vende interesante.

Kjo dhomë na jep një rast të përsosur. Lyerja e dekorimit të dyerve tuaja krijon një hyrje dinamike duke ju dhënë një mënyrë delikate dhe të papritur për të sjellë ngjyrën në shtëpi.

Varni perdet tuaja nga tavani në dysheme

Dhomë ndenjeje elegante me perde nga dyshemeja në tavan për të treguar lartësinë e dhomës

Këtu është një sekret për të varur perdet që do të përmirësojë pamjen e dhomave tuaja në mënyrë eksponenciale: varni gjithmonë perdet tuaja nga pjesa e sipërme e murit tuaj. Është e rëndësishme ta bëni këtë edhe nëse vetë dritarja nuk ngrihet aq lart.

Varja e perdeve nga pika më e lartë e mundshme tërheq vëmendjen në lartësinë e hapësirës, një lëvizje që i shton dramë të menjëhershme dizajnit tuaj.

Luaj me ngjyrat plotësuese

Ngjyra është një nga elementët më të rëndësishëm në çdo hapësirë. Bëni hapësirat tuaja të dallohen duke menduar jashtë kutisë për ngjyrën.Kjo hapësirë jep vetëm një aluzion të mundësive kur luani me kombinime ngjyrash plotësuese dhe i bëni ato tuajat. Në vend të ngjyrës së kuqe dhe blu, provoni ngjyrën rozë dhe pallua për një infuzion të ri dhe të ndritshëm të ngjyrës në brendësinë tuaj.

Ngjyrosni tavanin tuaj

Dhomë ngrënie elegante, moderne me tavan të lyer me vija të verdha jo deri në fund. Shtimi i ngjyrës në tavanin tuaj tërheq vëmendjen, duke shtuar interes dhe lartësi në brendësinë tuaj.