Një analizë për divorcet në SHBA tregoi se pothuajse gjysma e çifteve ndahen për shkak të pritshmërive jorealiste.

Konceptet e gabuara mund të lindin për shkak të punës 'së vrullshme' të hormoneve në fillimet e marrëdhënies, ose siç thonë psikologët, periudha e kimisë.

Kjo fazë mund t'i bëjë njerëzit të verbër dhe vetëm pas kësaj, ata do të kuptojnë që partneri i tyre nuk është aq ideal sa menduan.

Statistikat thonë se kimia në një marrëdhënie nuk ka të bëjë me dashurinë, ka të bëjë me pasionin dhe tërheqjen.

Gjatë studimit, shkencëtarët u kërkuan më shumë se 300 njerëzve t’u përgjigjeshin pyetjes se çfarë do të thotë kimi në një lidhje për ta. Rezultatet flasin vetë: vetëm 9% e burrave dhe grave e shoqëruan këtë periudhë me "dashuri". Përgjigjet si "reagimet biologjike" dhe "dëshira e ndërsjellë" u dhanë rreth 3 herë më shumë.

Ju nuk e dini se si ndiheni vërtet për një person.

Siç rezulton, ne mund ta ndajmë dashurinë në 3 faza të dallueshme: epsh, tërheqje dhe lidhje, sipas Helen Fisher, një antropolog biologjik në Universitetin Rutgers. Faza e parë, të cilën jemi mësuar ta quajmë "kimi", nuk është asgjë tjetër përveç punës së estrogjenit dhe androgjenit, hormonet femra dhe mashkull, të cilat bazohen në motivimin biologjik për riprodhim.

Më pas, mund të rezultojë se pritshmëritë e të dy partnerëve ishin të gabuara.

Vetëm më vonë, kur hormonet të jenë qetësuar, do të kuptoni se si ndiheni në të vërtetë për njëri-tjetrin. Ju mund të vendosni që partneri nuk është aq i përsosur sa dukej në fillim.

Ju mund ta vazhdoni pasionin më gjatë.

Është e mundur të mbash gjallë pasionin në një marrëdhënie, edhe pas periudhës së kimisë. Mundohuni të veproni sikur është një nga takimet tuaja të para. Kapini duart më shpesh, përqendrohuni te prekja e dashur dhe krijoni kohë për partnerin.  Është e thjeshtë, por efektive.