Duket se dobia e ChatGPT nuk njeh kufij pasi edhe prodhuesit e birrës po e përdorin për të bërë birrë të re.Marka gjermane Beck's është një nga një sërë kompanish që i janë drejtuar chatbotit të zgjuar të AI për të bërë një pije futuriste, të quajtur Beck's Autonomous.

ChatGPT jo vetëm që doli me recetën e birrës, por edhe paketimin, emrin, fushatën reklamuese dhe madje edhe një dizajn për faqen e internetit të birrës.

Beck's është fabrika e parë komerciale e birrës që punon me ChatGPT, megjithëse shtëpitë e tjera të pavarura të birrës në Amerikën e Veriut kanë bërë tashmë të njëjtën gjë.

Beck's thotë: '150 vjet risi kishin nevojë për një festë që përputhej me frymën tonë pioniere.

"Kjo është arsyeja pse nga receta në marketing, çdo vendim në prodhimin e kësaj birre u mor nga AI."

Beck's po e mban të fshehtë recetën, megjithëse ne e dimë se ajo ka katër komponentët thelbësorë që e bëjnë birrën një birrë - ujë, kokërr, HOPS dhe maja.

Një grup i kufizuar prej 150 njësive tashmë u është dorëzuar shijuesve falas dhe firma do të studiojë komentet përpara se të vendosë nëse do ta lëshojë atë më gjerësisht për ta shijuar publikun.