Keni dashur ndonjëherë të bëheni një influencues? Epo tashmë për këte gjë mund të merrni një diplomë.

Duke filluar nga viti i ardhshëm (2024), Universiteti Teknologjik Juglindor (SETU) në Carlow, Irlandë, do të ofrojë një diplomë për influencer.

Diploma Bachelor e Artit në Krijimin e Përmbajtjes dhe Mediat Sociale do t'u sigurojë studentëve një pasqyrë gjithëpërfshirëse në profesionin fitimprurës dhe të drejtuar nga vëmendja.

Njësitë e kurseve do të përfshijnë menaxhimin e krizave, marrëdhëniet me publikun, studimet e të famshmëve, psikologjinë sociale dhe redaktimin e videos dhe audios.

Në një farë mase, shkolla e influencës së SETU ofron kurse të ngjashme me ato të një diplome të marketingut dixhital.

Ekspertët kanë vënë në dukje se kërkesa tek të rinjtë për profesione jashtë traditës 9-me-5 është rritur që nga pandemia.

Pritet që interesi i studentëve për këtë degë të jetë mjaft i lartë.