Kohët e fundit, mediat sociale kanë qenë të mbushura me video të imazheve të çuditshme dhe video të modifikuara teknologjikisht, që kërkojnë vëmendjen tonë. Nga një pastë dhëmbësh që shtrydhet nga qielli deri te kopjet gjigante të çantave që parakalojnë rrugëve të Parisit, ka një valë të re imponuese të quajtur 'marketing surrealist' që ka përfshirë sektorin.

Kjo krijon reklama që lënë përshtypje shumë kohë pas shikimit të tyre duke shkrirë forcën e reklamës bashkëkohore me komponentët surrealistë që janë abstraktë. Si fillim, surrealizmi është arti i krijimit të gjërave të çuditshme, të shkëputura, por disi të kuptueshme. Më së shpeshti përkufizohet nga fantazia, atmosferat metafizike dhe imazhet surreale. Jacquemus, Victoria Beckham, Isabel Marant, emrat më të mëdhenj të modës po ecin të gjithë në këtë rrugë.

Fillimi i shekullit të 20-të pa shfaqjen e lëvizjes së artit surrealist, e cila eksploron pjesët e palogjikshme të përvojës njerëzore, si dhe mendjen dhe ëndrrat e pavetëdijshme. Duke përdorur përballje të imazheve për të ndërtuar një histori surrealiste, artistët surrealistë përpiqen të mos u binden standardeve konvencionale estetike dhe të sfidojnë logjikën dhe arsyen. Frida Kahlo, Salvador Dali dhe Pablo Picasso janë disa nga figurat më të mëdha surrealiste.

Shumë prej nesh po kërkojnë arratisje në klimën e tanishme dhe po përpiqen të zbulojnë të jashtëzakonshmen në jetën e përditshme. Marketingu surrealist e përdor këtë duke befasuar dhe argëtuar audiencën në të njëjtën kohë. Nëse brandet duan të dalin në pah në platformat e mbushura me media sociale, ato duhet të përdorin metoda të guximshme, dramatike për mediat dixhitale. Markat mund të dalin nga konkurrenca, të prodhojnë përvoja të paharrueshme dhe të krijojnë lidhje të thella emocionale me audiencën e tyre duke përdorur marketingun surrealist.

Jacquemus

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

Isabel Marant

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ISABEL MARANT (@isabelmarant)

Fae Beauty

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FAE BEAUTY (@faebeautyofficial)

Onitsuka Tiger

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Onitsuka Tiger (@onitsukatigerofficial)