Personat që dëshirojnë zbardhjen e dhëmbëve në fakt kanë njolla të bardha në dhëmbët e tyre. Kjo gjendje është mjaft e zakonshme dhe shkaktohet nga një sërë arsyesh. Ndërsa zbardhja e dhëmbëve mund të ndihmojë në eliminimin e zverdhjes ose errësimit të dhëmbëve, ai gjithashtu mund të bëjë më të theksuara pikat e bardha ekzistuese në dhëmbët tuaj. Për këtë arsye, çdo pacient i interesuar për procedurën do të duhet të përcaktojë vetë nëse ai ose ajo është i kënaqur me potencialin për njolla të bardha më të ndritshme pas trajtimit.

Por çfarë i shkakton gjithsesi këto njolla të bardha në dhëmbët tuaj? Lexoni për të mësuar 5 shkaqet e zakonshme të njollave të bardha në dhëmbët tuaj.

Dieta juaj

Një nga arsyet më të zakonshme të njollave të bardha në dhëmbë që nuk mund të hiqen nga sistemet e zbardhjes së dhëmbëve është dieta juaj. Nëse hani shumë ushqime acidike, për shembull, është e mundur që acidi t'ju thyejë smaltin e dhëmbëve, duke ju bërë më të prirur ndaj shfaqjes së njollave të bardha. Pacientët dentarë të Kembrixhit gjithashtu mund të zhvillojnë njolla të bardha nëse hanë një dietë të pasur me sheqer, gjë që mund të rezultojë në pllakë acidike. Së fundi, nëse dieta juaj po ju bën të përjetoni refluks të rregullt acid, mund të përfundoni me njolla të bardha në dhëmbët tuaj gjithashtu. Ato njolla të bardha mund të jenë faza e hershme e prishjes së dhëmbëve

Ju keni fluorozë

Mjekët tanë të Kembrixhit nuk dyshojnë se fluori është i rëndësishëm për forcimin e dhëmbëve tuaj dhe parandalimin e prishjes së dhëmbëve. Por, shumë nga një gjë e mirë mund të jetë e keqe. Nëse keni pasur shumë fluor kur dhëmbët po zhvilloheshin, mund të zhvilloni një gjendje të quajtur fluorozë. Dhe një efekt anësor i fluorozës janë njollat e bardha në dhëmbët tuaj.

Ju keni hipoplazi të smaltit

Hipoplazia e smaltit është një defekt i dhëmbëve në të cilin smalti është i fortë, por i hollë dhe i mangët në sasi, i shkaktuar nga formimi i dëmtuar i smaltit. Ka disa gjëra që mund të shkaktojnë këtë gjendje. Së pari, disa probleme ushqyese mund të rezultojnë në rezultat mineral në dhëmb, duke ngrënë kështu smaltin e dhëmbëve tuaj. Së dyti, marrja e antibiotikëve për të ulur temperaturën mund të shkaktojë gjithashtu hipoplazi të smaltit. Por kjo nuk është e gjitha. Hipoplazia e smaltit mund të ndodhë tek fëmijët, nënat e të cilëve pinin duhan gjatë shtatzënisë, ose tek individët që kanë gropa ose vija në dhëmbët e tyre ose kanë ndjeshmëri të dhëmbëve.

Ju jeni duke fjetur me gojën hapur

Kur flini me gojë hapur, njolla të bardha shfaqen në dhëmbë për shkak të dehidrimit të smaltit të dhëmbëve. Por të jeni të sigurt, të paktën në këtë rast, ka një zgjidhje natyrale për njollat e bardha. Sapo dhëmbët tuaj fillojnë të kenë kontakt me pështymën, këto njolla të bardha në mëngjes zakonisht zhduken gjatë ditës