Sot bëhet përurimi i bustit të bilbilit të këngës shqipe, Nexhmije Pagarusha në fshatin e saj të lindjes, Pagarushë të Komunës së Malishevës.

Sipas njoftimit të komunës, ky aktivitet organizohet nën përkujdesjen e kryetarit të Komunës së Malishevës, Ekrem Kastrati, në bashkëpunim me komunitetin e fshatit Pagarushë (vendlindja e Nexhmije Pagarushës).

Aktivitet do të mbahen sipas kësaj agjende:

Ora 10:00-Nderime te varri i Nexhmije Pagarushës, në Pagarushë.

Ora 10:30-Përurimi i Bustit të Nexhmije Pagarushës, në Pagarushë.

Ora 11:30-Program artistik në Shtëpinë e Kulturës “Tahir Sinani”, në Malishevë.

Mbretëresha e këngës shqipe Nexhmije Pagarusha lindi më 7 maj të vitit 1933 në fshatin Pagarushë të Malishevës dhe u nda nga jeta më 7 shkurt të vitit 2020, në moshën 86-vjeçare.

Kur flitet për të, përdoren në një frymë shumë epitete si, Bilbili i Kosovës, Mbretëresha e këngës shqipe, Primadona e Melosit Popullor, e shumë epitet të tjera.