Jezusi ka arritur në TikTok, duke fituar mbi nëntë milionë pëlqime në 70 video.

Profili i Daily Believer ndan klipe të krijuara nga AI që tregojnë figurën biblike me flokë të gjatë, mjekër dhe sy blu, bazuar në pikturën e vitit 1940 "Koka e Krishtit".

Çdo video tregon Jezusin e krijuar nga kompjuteri duke u thënë shikuesve se nëse besojnë në Zot, duhet ta ndajnë këtë video me miqtë dhe familjen e tyre dhe të komentojnë: "Unë besoj".

Nëse përdoruesit e TikTok nuk respektojnë, Krishti dixhital i kërcënon ata me 'dënim'.
Videot shfaqin bekime të ndryshme për njerëz dhe raste të ndryshme.

Dhe shumë prej tyre fillojnë me Jezusin duke thënë: 'Hej'.

Brandon Dean, profesor i studimeve fetare në Universitetin e Iowa-s, shkroi për The Conversation: 'Unë argumentoj se ky fenomen TikTok, në të cilin shikuesve u premtohet fat për ndarjen, pëlqimin dhe komentimin e videove të një Jezusi të krijuar nga kompjuteri, është afër. për atë që njihet si ungjilli i prosperitetit – domethënë një besim i krishterë se Zoti do ta shpërblejë besimin me rehati të kësaj bote, si shëndeti dhe pasuria.'

"Mirë se erdhe Jezusi në shtëpi", e vendosur në krye të profilit të TikTok, është videoja më e njohur në faqe me 22.2 milionë shikime.

'Kjo video sjell një vizitor të veçantë tek ju, direkt nga shtëpia ime. Ai është dikush që e njoh shumë mirë, emri i tij është Jezu Krishti. Ai është gati të hyjë në jetën tuaj, të sjellë mbrojtje në familjen tuaj dhe të pastrojë zemrën tuaj me dashurinë e Tij”, thuhet në mbishkrim.
?