Ne jetojmë "në një botë që është e fiksuar pas madhësisë së penisit", siç shprehet eksperti i seksit Zachary Zane.

Ky është një nga shqetësimet më të zakonshme të imazhit të trupit në mesin e meshkujve cis-gjinorë, shpjegon Zane, edhe pse shumica dërrmuese e njerëzve janë rreth të njëjtës madhësi.

Gjatësia mesatare e një penisi në ereksion është rreth 12 deri në 14 cm, dhe rreth 95% janë brenda këtij intervali.

Askush nuk duhet të përcaktohet nga madhësia, thotë Zane, dhe kushdo mund të ketë mënyrën e tij për ta bërë jetën seksuale të dobishme. 

Disa burra kanë shprehur:

- Kujdesuni më shumë për paralojën

- Ju e dini shprehjen: “Nuk është madhësia e varkës; është lëvizja e oqeanit.”

"Si dikush me madhësi të vogël penisi, e kam zbuluar si të vërtetë këtë me kalimin e kohës. Edhe pse dikur isha i pasigurt për madhësinë time, kam mësuar gjithashtu se të kesh një penis më të madh nuk është gjithmonë e favorshme për të pasur seks më të mirë. Nëse dini të përdorni atë që keni, madhësia nuk ka aq rëndësi.

Sa më shumë seks kam bërë, aq më mirë kam qenë në gjendje të kuptoj anatominë, që të gjithë kanë madhësi të ndryshme, si dhe rëndësinë e stimulimit të klitorit. Të jesh i mirë në shtrat ka të bëjë gjithashtu me të paturit besim në vete, të cilën unë nuk e kam pasur gjithmonë."