Duke qenë se shumë njerëz janë të shtyrë drejt dietave ekstreme (që është e gabuar) është e rëndësishme të dimë hapat e duhur për trupin tonë për të humbur peshën e tepërt.

Sipas Echo, studiuesit nga Universiteti i Birminghamit kanë vërtetuar se pirja e gjysmë litri ujë gjysmë ore para çdo vakti kryesor mund të ndihmojë në humbjen e peshës.

Një mjek në Tik Tok e mbështet këtë metodë, pasi uji para se të konsumohet ushqimi mund të përmirësojë metabolizmin dhe të ndihmojë në kontrollin më të mirë të peshës.