Ndërsa i afrohemi fundit të vitit, është koha për të bërë një bilanc. Mes atyre ekonomike dhe sentimentale, ka edhe bilance muzikore që i përgjigjen pyetjes shekullore: çfarë kemi dëgjuar më shumë këtë vit? Nëse mendojmë për muajt që kanë kaluar dhe çfarë dëgjuam ndërsa ishim në makinë të bllokuar në trafik, në plazh në orën e aperitivit ose ndërsa stërviteshim në palestër, shumë gjëra mund të na vijnë në mendje, por për fat të mirë Spotify na vjen në ndihmë me renditjen e 'Wrapped 2023', përmes të cilës zbulon se cilat ishin këngët, albumet dhe artistët më të dëgjuar në mbarë botën.

Le të fillojmë me të parën: Flowers nga Miley Cyrus u ngjitën në shkallën më të lartë të podiumit, me mbi një miliardë dëgjues. Një rezultat që – të jemi të sinqertë – disi e prisnim sepse për muaj kemi kënduar refrenin “I can buy myself flowers”, duke iu drejtuar atij ish-it që na ka thyer zemrën. Një këngë që është kthyer paksa në himn pas ndarjes për Gen Z.

Pas Cyrus, është 'Kill Bill' nga SZA dhe, sigurisht, 'As it was' nga Harry Styles. 

Taylor Swift ka arritur 25 miliardë dëgjues. Pas saj, renditen dy artistët Bad Bunny dhe The Weeknd. 

Emri i Taylor-it shfaqet edhe kur bëhet fjalë për albumet, sepse 'Midnights' e saj është në vendin e dytë ndër më të dëgjuarit në botë, përpara 'Sos'-it të Sza-s dhe 'Starboy'-it të The Weeknd. Gjithsesi, për t'i kaluar të gjithëve, ishte djali i artë i 2023: Bad Bunny me 'Un verano sin ti'. Performanca në Coachella dhe nderimi në Grammy ishin një shenjë e mirë për këtë rezultat. Dhe për reperin portorikan ishte vërtet një vit magjik: jo vetëm karriera, por ai gjeti dashurinë me Kendall Jenner, me të cilën është çift prej gati një viti.

Gen Z po udhëheq trendet muzikore: trap, rap, pop janë ato që nuk do të ndalen kurrë së dëgjuari.