Billie Eilish ka deklaruar se ajo në fakt zbuloi se është biseksuale në kopertinën e saj të fundit të ‘Variety Power of Women’, gjatë së cilës tha se tërhiqej nga gratë.

Kur u pyet nga ‘Variety’ në eventin e saj të ‘Hitmakers 2023’ më 2 dhjetor nëse deklaroi se ishte biseksuale në intervistën e nëntorit, këngëtarja u përgjigj: "Jo, nuk e bëra, por disi mendova, “A nuk ishte e qartë?" Nuk e kuptova që njerëzit nuk e dinin.”

Billie shtoi se ajo nuk "besonte" në konfirmimin e orientimit seksual, duke shtuar, "Unë them, pse nuk mund të ekzistojmë? Unë e kam bërë këtë për një kohë të gjatë dhe thjesht nuk kam folur për të. E pashë artikullin dhe thashë, 'Oh, mendoj se dola sot(si lesbike)'. OK, mirë. Është emocionuese për mua sepse mendoj se njerëzit nuk e dinin, kështu që është mirë që ata e dinë. Oh, jam nervoz duke folur për këtë."

21-vjeçarja tha gjithashtu, në lidhje me mendimet e saj për gratë, "Unë jam ende e frikësuar prej tyre, por mendoj se ato janë të bukura".

Billie mori pjesë në ngjarjen e ‘Hitmakers’ me vëllain e saj FINNEAS, pasi të dy morën çmimin për ‘Këngën e Filmit të Vitit’ për "What Was I Made For" nga kolona zanore e ‘Barbie’.

Në intervistën e saj në ‘Variety Power of Women’, këngëtarja, e cila më parë ishte në lidhje me solistin e ‘The Neighborhood’, Jesse Rutherford, tha: "Kam lidhje të thella me gratë në jetën time, miqtë, familjen. Unë tërhiqem fizikisht prej tyre, por unë jam gjithashtu shumë e frikësuar nga bukuria dhe prania e tyre."

Billie vazhdoi, "Unë i dua ato si njerëz. Unë jam e tërhequr prej tyre si njerëz. Unë jam e tërhequr prej tyre në të vërtetë."

Ajo gjithashtu tha se "nuk jam ndjerë kurrë si një grua" apo femër, megjithëse e identifikon veten si "ajo." Ditë pas publikimit të intervistës, Billie reflektoi mbi ndjenjat e saj për identitetin e saj gjinor, ndërsa mbante një fjalim në ‘Variety's Power of Women’.

“Është vërtet e vështirë të jesh një grua”, tha ajo në galan e 16 nëntorit. "Unë kurrë nuk jam ndjerë me të vërtetë si një grua. Dhe kam kaluar shumë nga jeta ime duke mos u ndjerë se jam e përshtatshme për të qenë një grua.”