Një nënë ka zbuluar se do të largojë vajzën e saj 12-vjeçare nga shkolla për t'u fokusuar në karrierën si një influencuese e vogël.

Kat Clark, nga Gold Coast në Queensland, ka 5.2 milionë ndjekës të TikTok.

37-vjeçarja prezanton podcastin e njohur austriak 'Basically Besties' me vajzat e saj Latisha, 20, dhe Deja, 12 vjeç, për të cilat Kat ka rregulla 'shumë të rrepta' prindërimi.

“Shkollimi tradicional funksionoi për Deja-n në shkollën fillore sepse kisha një punë në korporatë”, tha ajo së fundmi në podcast It's All Her me Jody Lucas. “Që nga fillimi në këtë karrierë të re, ka shumë udhëtime të përfshira."

"Deja madje ka filluar të përfshihet, kështu që 9-3, nga e hëna në të premte shkollimi nuk po funksionon dhe na është dashur ta heqim nga shkolla".

Kat tregoi se e ka regjistruar Dejën për shkollim në shtëpi për vitin e ardhshëm.

“Ne mendojmë se kjo është më e mira për të, sepse nuk duam që ajo t'i humbasë këto mundësi. TikTok kërkon shumë kohë. Kjo gjë funksionon për familjen tonë.'

Mamaja pohoi se ishte 'koha perfekte' pasi Deja mund t'i rikthehet shkollimit tradicional një vit më vonë nëse nuk i pëlqen stili i jetesës.

Vajza e saj tjetër, Latisha, mbaroi shkollën e mesme dhe fillimisht u regjistrua në shkollën juridike menjëherë pas kësaj - por e braktisi gjashtë muaj më vonë për të ndjekur podcasting.

“Me Dejën, nëse do të donte të bëhej mjeke apo avokate – do ta inkurajonim të shkonte pas atyre ëndrrave. Por aktualisht nuk janë këto qëllimet e saj. Ne jemi të gatshëm të punojmë me të çfarëdo që të ndodhë”, tha nëna.

Kat gjithashtu zbuloi se ajo i mësoi vajzat e saj "të jenë vetvetja" dhe "të mos ndryshojnë për askënd".