Përgjigje të rastësishme

Këtu janë përgjigjet e rastësishme (nga Reddit) që gratë iu përgjigjën pyetjes: "A po bëni me partnerin aktual 'seksin më të mirë të jetës tuaj'?"

“Jo. Dhe kjo është në normale, sepse seksi më i mirë i jetës sime më dha aq shumë drama emocionale sa përfundoi në divorc.”

“Burri im është seksi më i mirë që kam bërë ndonjëherë. Jam e bindur!”

"Po. Do të gënjeja nëse do të thoja se nuk kishte gjëra specifike që më pëlqejnë më shumë me partnerët e mëparshëm sesa me burrin tim, por në përgjithësi burri im është seksi më i mirë që kam bërë ndonjëherë.”

“Seksi me burrin tim është jashtë imagjinate. Është thjesht shumë i mirë. Unë as nuk e di se ku jam më gjatë marrëdhënies.”

“U martova me njeriun që më së paku donte të bënte seks me mua, pasi nuk doja që seksi të ishte thelbi i jetës sime.”

"Unë kam qenë me partnerin tim për gjashtë vjet dhe ai është në tre të parët në listën time të seksit më të mirë."

“Seksi ynë ishte i mirë në fillim, sigurisht. Ishte mendjemprehtë? Jo. Është tani.”

“Partneri im aktual nuk është ai që më ka dhënë më shumë orgazma, por është më i miri për sa i përket kimisë dhe dëshirës reciproke”.

“Jo. Ndonjëherë është emocionuese, ndonjëherë edhe e mërzitshme. Gjithashtu, një milion milje larg nga të qenit më i miri i jetës sime, dhe kjo është normale.”

“Ish-i im ishte seksi më i mirë i jetës sime. Ne bënim seks shtatë ditë në javë. Por nuk përputheshim aspak për gjëra të tjera. Pra, edhe pse seksi me të ishte magjepsës, sinqerisht do të doja të mos e kisha takuar kurrë.”

"Unë personalisht nuk mund ta kuptoj nëse e kam provuar 'seksin më të mirë të jetës sime'."

Të jesh i mirë në shtrat: teknikë dhe intimitet

Elementet që përbëjnë "seksin më të mirë të jetës suaj" ndryshojnë nga personi në person. Megjithatë, ka disa elementë kryesorë që zakonisht janë pjesë e përvojave të tilla. Kështu, Emily Morse argumenton se seksi më i mirë përfshin shkallë të lartë të elementëve kryesorë të mëposhtëm: paralojë, pritje, besim seksual, aventurë dhe ndarje të kënaqësisë.

Dy aspekte kryesore të të qenit i mirë në shtrat janë teknika e bazuar në njohuri dhe intimiteti i bazuar në emocione. Teknika i referohet faktorëve fizikë si kur, si dhe ku ta prekni partnerin tuaj, si dhe faktorë mendorë, si kur, si dhe çfarë t'i thoni partnerit tuaj. Intimiteti i bazuar në emocione është më kompleks dhe përfshin afërsi të thellë, të lidhur me ndjenja pozitive të përkatësisë reciproke. Mungesa e intimitetit shpesh lidhet me seksin e keq.

Teknika seksuale mund të mësohet dhe përmirësohet përmes përvojës dhe studimit personal. Megjithatë, intimiteti nuk është diçka për t'u mësuar, por për t'u zhvilluar përmes afërsisë më të madhe.