Inteligjenca Artificiale si ofrues i kujdesit parësor!

Sa kohë mund të duhet para se skenari i mëposhtëm të bëhet i zakonshëm në çdo skaj:

"Alexa, nuk po ndihem aq mirë sot."

Një zë i këndshëm përgjigjet, "Më vjen keq që e dëgjoj këtë, Ema. Çfarë shqetësimi ke?”

Alexa dhe Ema më pas përballen me një sërë pyetjesh në lidhje me simptomat. Ajo kërkon të dijë mirë historinë e kaluar mjekësore, medikamentet, aktivitetet e fundit, mënyerën e ushqyerjes, zakonet dhe sjelljet etj.
 
Pasi ka kontrolluar të gjithë këta faktorë kundrejt një baze të dhënash masive, kërkohet të vendosësh gishtin në një sensor. Sensori analizon një sërë kimikatesh të trupit - ndoshta edhe duke kontrolluar për tregues të patogjenëve të ndryshëm. Së shpejti, ai arrin në një diagnozë dhe përshkruan disa ilaçe. Receta është lëshuar në një printer farmaceutik 3-D - ndoshta në një supermarket aty pranë ose edhe në shtëpi.
 
Po doktori?!
 
Tani, këtu është fërkimi. Ku është doktori? Në fakt, çfarë nevoje ka për një mjek? Dhe, nëse shtrohem në spital, do të përdoren të njëjtat algoritme diagnostikuese dhe terapeutike. Ndoshta një seri testesh dhe skanimesh jo-invazive do të urdhërohen dhe interpretohen nga sistemi teknologjik i spitalit.
 
Disa teknikë - me trajnime rudimentare mjekësore - mund të jenë të nevojshme, për të bërë një ekzaminim neurologjik ose për të vendosur disa "linja", por sa profesionistë të kujdesit shëndetësor të arsimuar plotësisht do të kërkohen - veçanërisht nëse i lëmë kirurgët dhe proceduralistët e tjerë jashtë diskutimit për tani?

E largët në kohë?!
 
Pjesa më e madhe e profesionistëve të kujdesit shëndetësor që aktualisht mendojnë për këtë temë duket se mendojnë kështu, por inteligjenca artificiale tashmë na tejkalon në disa sfida diagnostikuese dhe terapeutike, dhe është në fillimet e saj. Me kombinimin e aftësive që zgjerohen me shpejtësi, mega-analitikës së të dhënave dhe teknologjisë së sensorëve përshpejtues, a besojmë vërtet se ne njerëzit do të jemi në gjendje të konkurrojmë me të në çdo ushtrim për zgjidhjen e problemeve mjekësore/psikologjike?
 
Ah, po prekja njerëzore?
 
Por ç'të themi për prekjen njerëzore dhe lidhjen njerëzore shumë të lavdëruar që ka qenë gur themeli i ofrimit të kujdesit shëndetësor për kaq shumë kohë? Epo, kur ishte hera e fundit që shumica e njerëzve ndjenë se përjetuan lidhje të shkëlqyer njerëzore me mjekun e tyre? Nuk është e pamundur të ketë qenë e afërt, por është dhe shumë e mundur që ka qenë e largët, për shkak të dinamikës së punës që mjekët kanë...
 
Gjithashtu, le ta pranojmë, ne jemi krijesa komode. Ne zgjedhim ATM-të, korsitë e vetë-kontrollit, blerjet në internet dhe shërbimin e ushqimit të shpejtë me makinë në vend të homologëve të tyre më të ngadaltë dhe më të ndërlidhur me njerëzit. Në fakt, do të guxoja që ne të zgjedhim shumë përvoja të tilla jo vetëm për lehtësinë e tyre, por veçanërisht për shmangien ndaj qenieve të tjera njerëzore. Për shembull, kur ishte hera e fundit që ju pëlqeu vërtet një kamerier tepër i këndshëm në një restorant? Dhe mos më bëni të filloj me sistemet spitalore dhe kompanitë e sigurimeve.

A do ta vërejmë edhe mungesën e ndërveprimit njerëzor?
 
Ne antropomorfizojmë shumë entitete të pajetë në jetën tonë - madje edhe ato që nuk flasin. Ne i japim me lehtësi personalitete, madje i trajtojmë me nder dhe dashuri. Dhe vihet re se kur ndërveprohet me një sistem të ngjashëm si Alexa, bëhesh e sjellshme dhe respektuese ndaj saj.
 
Çfarë do të na ndalojë të "lidhemi" me ofruesit e kujdesit shëndetësor të AI?
 
Studimet kanë treguar se sisteme të ndryshme të kujdesit shëndetësor të kompjuterizuar janë pranuar mirë nga pacientët – duke përfshirë programet e mbështetjes emocionale më pak njerëzore. Ndoshta është më e lehtë të zbulosh problemet e dikujt në një kompjuter sesa ballë për ballë me një qenie tjetër njerëzore. Nuk jemi të bindur se mungesa e një njeriu të gabueshëm, ndoshta të nervoz apo të nxituar dhe të bezdisur në transaksionet tona mjekësore do t'i ndryshojë domosdoshmërisht përvojat për keq.
 
A jemi ne njerëzit një propozim me vlerë të shtuar?
 
Pra, çfarë t'u themi studentëve?! Vazhdoni të 'nxirrni kurrizin nga vendi' që të zëvendësoheni nga teknologjia? Apo, në rastin më të mirë, të kenë një rol për 'click'? Dhe kush do të shpenzojë 100,000 deri në 300,000 dollarë në vit për t'i mbajtur ata atje në një rol të tillë, gjithsesi?
 
Nëse profesionistët e kujdesit shëndetësor do të vazhdojnë të bëjnë punën e tyre në dekadat e ardhshme, ata do të duhet të kuptojnë shumë shpejt se çfarë vlere të shtuar sjellin në tryezë. Pyetja që mbetet është: a vlen vërtet prekja/lidhja njerëzore? A do të jetë kështu për gjeneratën alfa?