Elon Musk pajtohet me një parashikim se mund të ketë rreth 1 miliard robotë humanoidë në Tokë deri në vitet 2040. Parashikimi u bë nga David Holz, themeluesi i një laboratori kërkimor të AI të quajtur Midjourney. Holz sugjeroi gjithashtu se deri në vitet 2060, mund të ketë rreth njëqind miliardë robotë, kryesisht në hapësirë, nëse shoqëria jonë mbetet e qëndrueshme.

Tesla, kompania e Elon Musk, po punon në mënyrë aktive në robotikë. Ata po zhvillojnë një robot humanoid të quajtur Tesla Optimus, i cili Musk beson se mund të jetë më i rëndësishëm se biznesi i automjeteve në planin afatgjatë. Prototipi u shfaq në Tesla's AI Day në gusht 2021 dhe Musk shpreson të fillojë të prodhojë miliona robotë në tre deri në pesë vitet e ardhshme, me një kosto të vlerësuar prej 20,000 dollarë për njësi.

Ndërsa robotët humanoidë mund të mos duken të lidhur drejtpërdrejt me fokusin kryesor të Teslës në energjinë e qëndrueshme, Musk e sheh atë si pjesë të misionit të tyre më të gjerë për të krijuar një të ardhme emocionuese përmes inovacionit dhe teknologjisë.