E keni parasysh ndjesinë e *të porositurit gabim* kur jeni në një bar dhe se banakieri do t'ju gjykojë?!
 
Po.
 
Shanset janë që banakieri nuk po mendon fare për porosinë tuaj, përveç mënyrës se si ta përgatis atë - por ka patjetër pije që profesionistët nuk do t'i porosisnin kurrë në vende të caktuara. :)
 
Mendoni dy herë përpara se të porosisni verë ose birrë me kriko në një bar.
 
Një banakier profesionist thotë për HuffPost se ai nuk do të porosiste kurrë një gotë verë, ose ndonjë gjë tjetër përveç një Gin & Tonic, Whiskey dhe Cola, ose një birrë në shishe në një bar.
 As mos ëndërroni të porosisni një Long Island iced tea.

'Asnjë banakier nuk porosit kurrë një Long Island Iced tea', pohon Lauren Lenihan, një banakier me mbi 20 vjet përvojë.
 
Lehtësisht një nga koktejet 'më të urryer' në New York. Një aryse është se, pija përmban një numër të çuditshëm përbërësish. Receta zyrtare, sipas Shoqatës Ndërkombëtare të Barman-ëve, kërkon xhin, vodka, rum të bardhë, tekila dhe lëng limoni, shurupi i thjeshtë dhe një spërkatje Cola. 

Shmangni porositjen e një Ramos Gin Fizz nëse vendi nuk është elitar.
 
Një Ramos Gin Fizz, mund të jetë i shijshëm, i lehtë dhe i butë, duke përzier xhinin me agrume dhe të bardhë veze. Një Ramos i bërë mirë është një kënaqësi e vërtetë, por në thelb kërkon një eksperiment të tërë kimik për të bashkuar përbërësit e tij të shumtë.
 
“Është një koktej intensiv i që ka nevojë për shumë tundje në mënyrë që kremi dhe përbërësit e vezëve të mund të emulsohen dhe në thelb të shndërrohen në krem,” shpjegoi Mauro Villalobos, drejtori i pijeve në Superfrico në Las Vegas.
 

Shmangni porositjen e Guinness në një natë të ngarkuar.

Ju mund të supozoni se çdo birrë është një gjë e thjeshtë për t'u porositur kur lokali është i mbushur me njerëz - dhe kjo është e vërtetë, në pjesën më të madhe. Por Jack Tynan, një banakier i cili punon në Interboro Spirits & Ales, bëri një përjashtim: një litër Guinness klasik.

"Unë nuk do të merrja një Guinness në një bar me shumë njerëz, sepse duhen rreth 'një javë deri në 10 ditë' për të mbushur atë gotë tha Tynan. për shkak se drafti i Guinness vjen me azot dhe jo me çezmat standarde të dioksidit të karbonit, duhet shumë më shumë kohë për t'u derdhur nëse bëhet saktë.

Shmangni espresso martini në një bar që nuk ka kafe të mirë.

Ringjallja e espresso martinit ka qenë një nga tendencat më të këndshme të koktejve të viteve të fundit, megjithëse është e shijshme, mendoni dy herë përpara se të porosisni një. Për shkak të elementit të kafesë, cilësia mund të ndryshojë në mënyrë dramatike nga një bar në tjetrin.
 
Shmangni margaritat në vende që nuk janë të specializuara për to.

Disa pije janë kaq universale, sa mund të prisni që të jeni në gjendje të provoni një të mirë kudo – por në realitet, ka kaq shumë variacione të mundshme në recetat standarde sa që është e vështirë të garantohet se një pije do të ketë të njëjtën shije nga një bar në tjetrin.