Jo, Kate Middleton nuk ishte në koma dhe as jeta e saj nuk ishte në rrezik. Pallati Kensington mohoi me forcë hipotezat e gazetares spanjolle Concha Calleja, e cila në TV spanjoll kishte raportuar se një princeshë ishte "në rrezik të madh" pas operacionit, aq sa mjekët u gjendën në pozitën që duhej "të shpëtonin jetën e saj". 

Do të kishte qenë një punonjëse e Palazzo-s që i kishte dhënë informacionin Calleja-s, "krejtësisht jozyrtarisht", dhe i njëjti person do t'i kishte thënë gjithashtu se Kate ishte intubuar. “Ata duhej ta fusnin në koma të induktuar. Kishte komplikacione të rënda që nuk priten sepse operacioni shkoi mirë, por periudha pas operacionit nuk shkoi aq mirë. Shqetësimi në familjen mbretërore ishte i dukshëm".

Calleja shtoi se një spital i vërtetë do të ngrihej në Windsor për të mbështetur princeshën në shërimin e saj. Për më tepër, sipas gazetares, Kate Middleton do të ishte shtruar në spital edhe para operacionit. Më 28 dhjetor e dërguan në spital, pas disa shqetësimeve, dhe vetëm më vonë u planifikua operacioni, i kryer më 17 janarin e kaluar.

'Kensington Palace' e ka mohuar plotësisht këtë informacion, siç raporton 'The London Times'. “Është e pakuptimtë,” i tha një burim gazetës, “Gazetarja nuk bëri asnjë përpjekje për të verifikuar asgjë që ajo tha. Në thelb, është krejtësisht e sajuar dhe unë do të përdor anglishten e sjellshme këtu: absolutisht nuk është kështu."