Princi Harry u nis për në Mbretërinë e Bashkuar për të qenë pranë babait të tij, mbretit Charles III, pas njoftimit të monarkut në fuqi për diagnozën me kancer.

Duka i Sussex-it u pa teksa në një terminal privat në Aeroportin Ndërkombëtar të Los Angeles të hënën pasdite me Range Rover-in e tij të zi të vendosur nga ekipi i tij i sigurisë, sipas fotove nga The Sun.

Harry, i cili udhëtoi pa gruan Meghan Markle, pritet të mbërrijë në Britani më vonë këtë pasdite dhe do të ribashkohet me Charles, 75 vjeç, sa më shpejt të jetë e mundur.

Ekipi i Dukës dhe Dukeshës së Sussex-it konfirmuan se Harry tashmë kishte folur me Mbretin pas diagnozës së tij dhe ndau se Meghan do të qëndronte në shtëpi në Kaliforni me dy fëmijët e tyre: Princin Archie, 4 vjeç, dhe Princesha Lilibet, 2 vjeç.

Kanceri i Charles u zbulua gjatë operacionit të prostatës.

“Madhështia e tij ka filluar sot një orar trajtimesh të rregullta, kohë gjatë së cilës ai është këshilluar nga mjekët që të shtyjë detyrat me publikun.

Charles u ngjit në fron në shtator 2022 pas vdekjes së nënës së tij Mbretëreshës Elizabeth II, e cila vdiq në moshën 96-vjeçare.

Vëllai më i madh i Harrit, Princi William, është i radhës në radhën e pasardhësve të fronit britanik.