Ka prindër që përpiqen të rrisin vajzën e përsosur. Atë që është e respektueshme, e sjellshme dhe që merr rolin e "vajzës ideale" në shoqëri. Por stërvitja e saj për të qenë një person i pafajshëm gjatë gjithë jetës mund të funksionojë kundër interesit tuaj dhe të ketë rezultate shkatërruese dhe madje të dëmshme.

Këtu janë 7 arsye pse:

1. Ndërtimi i marrëdhënieve të qëndrueshme mund të jetë i vështirë për të.

Të gjithë duan një mik të kujdesshëm. Por nëse një grua është e përqendruar në të qenit një person i pëlqyeshëm nga njerëzit, shanset janë që miqtë të përfitojnë nga ajo dhe të vijnë vetëm duke kur të kenë nevojë për ndihmën e saj.

Kur bëhet fjalë për marrëdhëniet romantike, ato mund të jenë të pakënaqura, ose edhe më keq, abuzive.

2. Njerëzit mund të mos e besojnë.

Duke qenë shumë vetëmohuese, ajo mund të duket si e pabesueshme. Kjo për shkak se të tjerët mund të mendojnë se ekziston një motiv pas mirësisë së saj dhe do të fillojnë ta pyesin. Jo vetëm që ajo do të trajtohet me dyshim, por mund të shihet si e dobët, pasi gjithmonë nënshtrohet ndaj të tjerëve.

3. Ajo nuk do të ketë kohë për veten e saj.

Ekziston një thënie që ju duhet të "ndihmoni veten, para se të ndihmoni të tjerët". Por vajzat e mira kanë tendencë t'i vënë të tjerët para vetes. Kështu, ajo do të bëjë çdo gjë për t'i shërbyer dhe kënaqur njerëzit e tjerë. Si pasojë, ajo nuk do të jetë e mirë me veten dhe do të harrojë t'i japë vetes kujdesin që meriton.

4. Ajo mund të manipulohet lehtë dhe mund të jetë në rrezik.

Të qenit tepër i dhembshur dhe i kujdesshëm ndaj të gjithëve, mund ta bëjë vajzën naive dhe të verbër, kur bëhet fjalë për situata të dëmshme. Është gjithashtu një mundësi që njerëzit ta kontrollojnë atë dhe të përfitojnë nga zemra dhe aftësia e saj e mirë për t'i kënaqur të gjithë. Dëshira e vazhdueshme për të qenë në ndihmë të të tjerëve mund ta çojë në abuzim të saj, duke e bërë të mos jetë në gjendje të thotë jo.

5. Ajo mund të mos ketë sukses në karrierë.

Një vëzhgim tregon se gratë e moshuara kanë tendencë të pendohen për "miliona mundësi të humbura" pa asnjë arsye. Studime të tjera zbulojnë se të qenit tepër i mirë mund të "mos jetë aspak mirë" kur bëhet fjalë për biznesin dhe karrierën e një personi.

Për shkak se ajo është një person jashtëzakonisht i sjellshëm dhe i ndjek nevojat e të tjerëve, nuk do të jetë në gjendje të përqendrohet tek vetja dhe qëllimet e saj në karrierë.

6. Ajo mund të krijojë zakone të këqija.

Kënaqësia për t'i bërë të tjert të lumtur mund të shndërrohet në një varësi dhe mund të ngadalësojë çdo përpjekje për të qenë e pavarur. Kjo mund të shkaktojë varësi të ndryshme, si varësi ndaj ushqimit të tepër, që vazhdimisht do të rrezikojë shëndetin e saj.

7. Ajo mund të ketë probleme me shëndetin mendor.

Ajo mund të fshehë lodhjen dhe trishtimin buzëqeshjeve të vogla, sepse gjithmonë jep, por nuk merr. Duke mbajtur gjithçka brenda, ajo mund të jetë viktimë e ankthit, depresionit dhe sjelljeve të tjera, duke e kthyer në skllave të pakënaqësisë.