Pavarësisht nëse keni fëmijë ose nuk keni fëmijë me zgjedhje ose nga rrethanat, njëra rrugë nuk është domosdoshmërisht më e mirë se tjetra, por ndryshimet midis të dyjave mund të krijojnë fërkime nganjëherë.

HuffPost u ka bërë një pyetje prindërve, në lidhje me se çfarë i irriton ata më shumë nga njerëzit që nuk janë ende prindër.

Kur krahasojnë të qenit pronar kafshësh me rritjen e një fëmije.

Fëmijën nuk mund ta lëm në shtëpi me një tas me ujë dhe ushqim teksa ju mbaroni punët tuaja gjatë ditës. :

Kur ata thonë: "Po të kisha fëmijë, nuk do të ..."

Për shembull ‘Nëse do të kisha fëmijë, nuk do t’i jepja kurrë tablet.

Të gjithë janë prindër të përsosur derisa të jenë në të vërtetë prindër!

Kur të thonë ‘thjesht merr një dado.’

Të thuash ‘thjesht merrni një dado’ sikur të jetë gjithmonë kaq e lehtë, ose sikur të dua menjëherë të kaloj më pak kohë me fëmijët e mi për rastin në fjalë/

Kur bëjnë komente për atë që është në - ose jo - në pjatën e fëmijës suaj.

‘Ata hanë atë që hani ju! Nëse janë mjaftueshëm të uritur, do ta hanë!’ Kjo mund të jetë e vërtetë për disa fëmijë, por 'fëmija im' neuro-pikant do të vdesë nga uria.

Kur ata presin vëmendjen tuaj të pandarë.

Ata kanë tendencë të harrojnë se prindërit me fëmijë të vegjël nuk mund të bëjnë një bisedë të gjatë.

Ose ju vendosin në faj pse nuk jeni të përpiktë sa keni qenë.

Kur ndryshojnë planet në minutën e fundit.

Kur ju tregojnë se si t'i disiplinoni fëmijët tuaj.

Kur ata bëjnë gjykime të menjëhershme për vendimet tuaja prindërore.

Thjesht të kesh ndonjë mendim apo koment për prindërimin. Bërja e një supozimi të menjëhershëm prej pesë sekondash për një situatë pa ASNJË njohuri për historinë ose kontekstin...