“Por çfarë po ju themi të bëni”, shkruan Spotify në një postim në Instagram që feston një rekord të madh italian. Lista e këngëve në Spotify ishte më e dëgjuara në botë në ditën e publikimit, d.m.th 7 shkurt - pas mbrëmjes së parë të Festivalit. Mesa duket të gjithë ne filluam të dëgjojmë këngët e prezantuara në Ariston dhe: "Për herë të parë Sanremo 2024 është playlista muzikore më e dëgjuar në botë".

Sanremo është një festival që ka mundur të vijë me risi dhe të hapet për brezat e rinj. Mediat sociale pushtohen nga komentet dhe memet rreth tij. Muzika padyshim mbetet në qendër: lista e këgëve të Sanremo është më e dëgjuara në botë - siç thamë - dhe është ruajtur në aplikacion nga pothuajse 800 mijë njerëz.

Dhe nëse shikojmë renditjen e këngëve më të dëgjuara në Itali, gjejmë artistët që po performojnë në Sanremo në gjashtë pozicionet e para: Geolier, Mahmood, Annalisa, Angelina Mango, Irama, Gazzelle. Në vendin e shtatë është një këngë që nuk është në garë - dhe më pas The Kolors, Ghali, Mr Rain, Loredana Bertè, Emma. Dhe të njëjtat këngë i gjejmë edhe në Top50, pra këngët më të dëgjuara për momentin. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Spotify Italia (@spotifyitaly)