Hulumtuesit e Human’s Satori Threat Intelligence kanë zbuluar se disa aplikacione falas janë të rrezikshme, sepse supozohen të jenë përgjegjëse për përhapjen e malware.

Malware është softuer që instalohet në një kompjuter ose celular pa pëlqimin e përdoruesit, i cili bën veprime keqdashëse si vjedhja e fjalëkalimeve ose parave.

Aplikacionet kanë qenë në Play Store për më shumë se 9 muaj. Konkretisht, 9 muajt e fundit të vitit 2023. Këto janë aplikacione falas VPN.

Llogaritë bankare nuk rrezikohen nga këto aplikacione, por pajisja e infektuar mund të nisë sulme të ndryshme kibernetike: sulmet në faqe dhe organizata.

Lista përfshin këto programe:

 1. Lite VPN
 2. Tastiera Anims
 3. Blaze Stride
 4. Byte Blade VPN
 5. Nisësi i Android 12 (nga CaptainDroid)
 6. Nisësi i Android 13 (nga CaptainDroid)
 7. Nisësi i Android 14 (nga CaptainDroid)
 8. Furnizimet e CaptainDroid
 9. Filma klasikë të vjetër falas (nga CaptainDroid)
 10. Krahasimi i telefonit (nga CaptainDroid)
 11. Fast Fly VPN
 12. Fast Fox VPN
 13. Fast Line VPN
 14. Animacion Qesharak Char Ging
 15. Edges Limo
 16. Në rregull VPN
 17. Nisësi i aplikacionit të telefonit
 18. VPN me rrjedhje të shpejtë
 19. Shembull VPN
 20. Sigurt Thunder
 21. Shkëlqe i sigurt
 22. Surf me shpejtësi
 23. Swift Shield VPN
 24. Turbo Track VPN
 25. Turbo Tunnel VPN
 26. Verdha Flash VPN
 27. VPN Ultra
 28. Ekzekutoni VPN