Platforma maqedonase e transmetimit Cinesquare për përdoruesit më të vegjël prezanton një përvojë të re emocionuese - Kidsquare për fëmijët e moshës 6 deri në 12 vjeç. Nga nesër, më shumë filma për audiencën më të re, disa të dubluar në maqedonisht dhe shqip, do të jenë të disponueshëm në platformë me lojëra dhe kuize të përshtatshme të përshtatura për përdoruesit më të rinj. Kidsquare përdor gamification për ta bërë përvojën e platformës më aktive, si p.sh. luajtja e lojërave ose përgjigjja e kuizeve në lidhje me filmat për të mbledhur pikë që përdoruesit mund t'i ripërdorin më vonë.

Shërbimi do të jetë i disponueshëm për përdoruesit e Cinesquare me një abonim mujor, pa nevojën e instalimit dhe personalizimit të softuerit shtesë. Përdoruesit do të mund të shikojnë filmin gjerman "Mirësevini në Smellville" të dubluar në maqedonisht dhe shqip, filmat holandeze "Vera me Rana" dhe "Lufta e copëzave të drurit", filmi finlandez "Sihja - zanë rebele" dhe shumë të tjerë.

Nisja e Kidsquare shënon një moment të rëndësishëm në skenën evropiane të videove sipas kërkesës. Kidsquare është pika fillestare për krijimin e një aleance pan-evropiane dedikuar promovimit të veprave audiovizuale për fëmijë. Ky projekt është një bashkëpunim mes kompanisë vendase Cataway si drejtuese e projektit, asaj polake Nove Horizonti dhe kompanisë italiane Nexo Digital si partnerë, bashkëfinancuar përmes programit MEDIA - Evropa Kreative.

- Jemi të entuziazmuar të prezantojmë Kidsquare dhe të ofrojmë një gamë të larmishme filmash me cilësi të lartë për fëmijët me elemente të gamifikimit të përvojës së shikimit. Gamifikimi përfshin elemente të ngjashme me lojrat, të tilla si luajtja e lojërave ose përgjigjja e kuizeve të lidhura me filmat për ta bërë përvojën e platformës më tërheqëse. Ky projekt përfaqëson një përpjekje të përbashkët për të promovuar përmbajtje evropiane dhe për të kënaqur nevojat argëtuese të përdoruesve të rinj. Jemi veçanërisht të kënaqur që “Evropa kreative” e njohu këtë iniciativë të rëndësishme dhe e mbështeti atë, e cila flet për dimensionin dhe potencialin e saj evropian për t'u bërë një destinacion i preferuar për familjet në të gjithë Evropën - thonë nga Cataway.

Shërbimi Kidsquare aktualisht është i disponueshëm në vend, Shqipëri, Kosovë, Slloveni, Itali dhe Poloni përmes platformave Cinesquare, Nowe Horyzonty dhe Nexo+.