“Unë nuk isha aty dhe nuk mund të shihni asgjë në kamera”, kishte thënë Fedez në lidhje me sulmin e Cristiano Iovino që ndodhi natën mes 21 dhe 22 prillit nën shtëpinë e tij në via Traiano në Milano. Por deklarata e një dëshmitari kyç, rojes së sigurimit që njoftoi 112 pas sherrit, e vendos pikërisht aty, në grupin e ultrasve të Milanit që i zunë pritë trajnerit personal.

Policëve, kujdestari i "Parco della Vittoria" në Citylife, duke rindërtuar atë që kishte parë kur ishte në detyrë, u tha se në fillim kishte dëgjuar disa zhurma, “një debat mes personave para hyrjes së pallatit, i cili ka degjeneruar në të bërtitura”. Më pas pa 7-8 persona që dilnin nga një Mercedes, të cilët iu afruan një personi që jetonte këtu (Cristiano Iovino, i cili më pas u largua me vrap brenda në godinë) dhe e goditën me shkelma dhe grushte. "Në grupin e sulmuesve pashë Fedez, ishte ai, pa asnjë dyshim”. Në fund të rrahjes, para se të futeshin sërish në furgon dhe të zhdukeshin, disa nga “shokët” e Fedez-it i kërkuan me ngulm rojes kartën dhe celularin. Më pas ata e kërcënuan: “Shih punët e tua dhe mos telefono askënd”.

Policia e mbërritur në vendngjarje gjeti Iovinon në banesën e tij të tronditur dhe të plagosur. Trajneri personal u trajtua në shtëpi, por nuk pranoi të transportohej në spital pavarësisht dëmtimeve të dukshme në fytyrë dhe kokë. Iovino tha se nuk i njihte sulmuesit e tij dhe nuk donte të ngrinte akuza, por ai ka ende tre muaj për ta bërë këtë.

Prania e disa ultrasve të rëndësishëm nga "Curva sud" i kuqezinjve atë mbrëmje me Fedez, mesazhet e shkëmbyera para sulmit dhe debati i mëparshëm i reperit me Iovinon në klubin e natës The Club (arsyet për të cilat ende nuk janë sqaruar) e çojnë prokurorin në hipotezën: siç shpjegon Corriere della Sera, një "ekspeditë ndëshkuese" me rolin e Fedez si shkaktar sherri. Ndërkohë, tifozët e Milanit, në një deklaratë të gjatë, u distancuan nga rrahja, duke mohuar "çdo lloj lidhjeje me Fedez": "Jemi të indinjuar nga përhapja e lajmeve krejtësisht të pavërteta që lidhin emrin e Curva Sud me Federico Lucia”.

Drejtësia do të konstatojë faktet.