Botox, shiringa dhe një faturë e majme te dermatologu? Jo faleminderit. Për të pasur lëkurë të butë dhe të ushqyer, mjafton të futeni në frigorifer, ose më mirë, në koshin e mbeturinave, të merrni mbështjellësin që përmban frutin e vetëm të dashurisë dhe ta fërkoni në fytyrë.

I vetmi Botox i qëndrueshëm dhe me kosto zero.

Kështu na thonë ndikuesit e Tik-Tok, platforma sociale në të cilën hashtags #bananabotox dhe #bananapeel po bëhen virale.

A mund të jetë zbulimi më i qëndrueshëm dhe ekonomik i bukurisë në histori, apo një tjetër marifet social i padobishëm, nëse jo edhe i dëmshëm?

Por së pari le të shohim se si bëhet botoksi i supozuar në versionin natyral: Katie Jane Hughes, grimere e famshme dhe mbështetëse e praktikës së çuditshme, e tregon këtë.

Shkurtimisht shumë e thjeshtë: mjafton të fërkoni pjesën e brendshme të lëvozhgës së bananes në fytyrë për disa minuta për një efekt të menjëhershëm lifting, hidratues dhe ushqyes. Dhe më pas mbajeni për 10 minuta si maskë në fytyrë.

Falë, përsëri sipas krijuesve të Tik Tok, vrazhdësisë së lëvozhgës dhe vitaminave, mineraleve e enzimave që përmban lëvozhga ka efekt të njëjtë si botoxi.

@thenaturalnadine

BANANA PEEL SCRUBS work ? it hydrates, tightens, reduces inflammation, so inexpensive & healthy for you ?? lmk how your skin feels after trying it out! #bananabotox #bananapeels #bananapeelskincare #bananapeeltips #bananapeelbotox #nobotox #antiaging #nobotoxneeded #nobotoxhere #fyp #skintok #fyp? #beautytok #skincaretok

? original sound - Natural Nadine ???


Sigurisht, ky nuk është truku i parë dhe as i fundit i bukurisë dhe me një efektivitet të dyshimtë, i lindur në Tik Tok: nga heqja e njollat ve me brokoli, tek maska ??me fara liri për efekt lifting, tek uji me rozmarinë për flokët - sipas TikTok nëse doni të je i të bukur ju vetëm duhet të shkoni... te zarzavatet.