Platforma e mediave sociale “Fanvue” ka lançuar konkursin e parë në botë të bukurisë së AI, që do t'i gjykojë konkurrentët bazuar në pamjen, ekuilibrin, praninë dhe ndikimin që kanë në internet.

Më shumë se 1 500 modele të AI janë dorëzuar për konkursin, por vetëm 10 kanë arritur në finale.

Tre fitueset e para do të ndajnë një grup çmimesh prej 20 000 dollarësh.

Ja kush janë 10 finalistet që konkurrojnë për titullin “Miss AI”:

Kenza Layli

Kenza Layli ka mbi 190,000 ndjekës në rrjetet sociale. E rrënjosur në kulturën marokene, përmbajtja e saj synon të fuqizojë gratë në Marok dhe Lindjen e Mesme. Krijuesit e saj gjenerojnë të gjitha imazhet, videot dhe audion e saj duke përdorur teknologjinë e sofistikuar të AI.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kenza Layli • ???? ???? (@kenza.layli)

Aliya Lou

Modelja japoneze-afro-braziliane nga Brazili fokusohet në post-fotografinë dhe performancën, duke pasqyruar narrativën e diasporës afrikane. Krijuar tërësisht përmes kërkesave të bazuara në tekst, Lou është një krijim dixhital i pa redaktuar.

Olivia C

Një udhëtare dixhitale nga Portugalia, Olivia tregon potencialin pozitiv të AI për 10,000 fansat e saj në Instagram. Krijuesi i saj përzien në mënyrë harmonike përvojat dixhitale dhe njerëzore. Ata përdorin Midjourney dhe Adobe AI.

Anne Kerdi

Anne Kerdi promovon rajonin francez të Brittany. Ai nxjerr në pah turizmin, kulturën dhe konservimin duke përdorur AI. Ajo mbështet ruajtjen e oqeanit dhe ekspozitat e artit lokal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Armeria bijoux (@armeriabijoux)

Zara Shatavari

Zara është një modele e inteligjencës artificiale nga India. Ajo promovon suplemente natyrale për shëndetin e grave. Ajo i edukon gratë për disbalancat hormonale.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zara Shatavari (@zarashatavari)

Aiyana Rainbow

Ajo është nga Rumania. Aiyana mbron gjithëpërfshirjen dhe po përpiqet të nxisë një botë ndjeshmërie dhe respekti. Ajo ka mbi 3400 ndjekës. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aiyana Rainbow (@aiyana_rainbow)

Lalina

Influencuesja franceze e AI, Lalina, lehtëson mirëkuptimin kulturor dhe promovon ndjeshmërinë. Krijuesi i saj siguron 100% origjinalitet në përmbajtjen e saj.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lalina (@viva_lalina)

Seren Ay

Ajo është ambasadorja e parë e Turqisë për AI. Seren Ay edukon 13,600 ndjekësit e saj për historinë dhe kulturën turke duke promovuar barazinë gjinore.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Seren Ay (@ai.serenay)

Asena Ilik

Kjo influencere turke fokusohet në imagjinatën dhe argëtimin. Ajo është një personalitet i krijuar me kujdes. Ajo nuk mbështetet në përmbajtje provokuese.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Asena ?lik (@aisenailik)

Eliza Khan

Ajo është influencuesja pioniere e AI në Bangladesh. Eliza është një personazh dixhital i përparuar në modë. Krijuesi i saj e redakton me përpikëri përmbajtjen e saj për t'u angazhuar me tendencat dhe estetikën e Gen Z.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eliza Khan (@elizavaloo)