?

Ditën e sotme janë publikuar notat e Maturës Shtetërore për provimin e Gjuhës së Huaj.

Të gjithë maturantët mund t'i kontrollojnë rezultatet online në linkun e mëposhtëm të publikuar nga Qendra e Shërbimeve Arsimore:

https://qsha.gov.al/…/06/Publikimi-i-Rezultateve-D3.pdf

Provimin e gjuhës së huaj e kanë kryer në total 26616 maturantë. 952 maturantë kanë ngelur pasi kanë marrë notën 4.00, ndërsa 119 maturantë kanë arritur të marrin notën maksimale 10.00, duke rezultuar ekselentë. Kalueshmëria për këtë provim është 96.42% ndërsa nota mesatare është 7.28.

Deri më tani janë zhvilluar dy provime të Maturës Shtetërore 2024, Gjuha e Huaj dhe Gjuha Shqipe e Letërsia.