Në kuadër të ngjarjeve të mëdha kulturore të qytetit të Cyrihut, Opernhaus Zürich organizon çdo vit ngjarjen "Opera për të gjithë". Këtë vit, ngjarja do të zhvillohet më 15 qershor 2024 në Sechseläutenplatz me një transmetim të drejtpërdrejtë të operës së famshme "Carmen" nga Georges Bizet. Kjo ngjarje madhështore në qiell të hapur është tashmë një pjesë e rëndësishme e kalendarit kulturor të Cyrihut dhe pritet të mbledhë rreth 10,000 vizitorë.

 

Në rolin kryesor të Don José do të jetë tenori i njohur shqiptar, Saimir Pirgu, i cili është një ndër artistët më të famshëm shqiptarë në botën e operës. Roli i Carmen do të interpretohet nga Marina Viotti.

Regjia e operës është bërë nga Andreas Homoki dhe drejtimi muzikor nga Gianandrea Noseda.

Ngjarja fillon me një program të larmishëm paraprak në orën 18:00. Përveç kënaqësisë muzikore, vizitorët mund të sjellin me vete karrige portative, batanije dhe piknik, ose të shijojnë ushqimet e ofruara në vend.

Vlen të përmendet se në natën para ngjarjes, do të mbahet edhe "Kino për të gjithë".

Hyrja është falas. Mos e humbisni këtë mundësi për të shijuar një mbrëmje të paharrueshme nën qiellin e hapur me miqtë dhe familjen!

Pjesëmarrësit kryesorë:

Gianandrea Noseda (Drejtor Muzikor)

Vendndodhja: Opernhaus Zürich, Sechseläutenplatz

Ju mirëpresim në këtë ngjarje të veçantë që sjell operën më afër publikut të gjerë dhe krijon kujtime të paharrueshme për të gjithë pjesëmarrësit.