Studime të fundit në Britani por dalin në konkluzionin se lodrat e seksit përmbajnë grimca plastike të rrezikshme.

Grimcat mikroplastike nga burime të shumta absorbohen në qarkullimin e gjakut dhe mund të shkaktojnë çrregullime metabolike si diabeti.

Ato gjithashtu mund të prishin përgjigjet imune dhe të dëmtojnë sistemin nervor, si dhe sistemet riprodhuese dhe zhvillimore.

Tani, së bashku me ndotjen e ajrit dhe kontaktin me plastika të tjera, një burim i ri ndotjeje, si lodrat seksuale, është identifikuar nga shkencëtarët.

Gjetjet do të diskutohen në Konferencën Vjetore të Shoqatës për Analizën e Rrezikut 2023 në Uashington DC muajin e ardhshëm, menjëherë pasi liderët botërorë u akuzuan për shfaqjen e "ambicies zero" për të mbrojtur shëndetin e njeriut në bisedimet e Traktatit Global të Plastikës në Kenia.

Njëzet ekspertë bashkë-nënshkruan një letër të hapur duke argumentuar se "Drafti Zero" fillestar i OKB-së nuk është "i fortë sa duhet për të mbrojtur shëndetin e brezave të ardhshëm".

Kimikatet plastike janë përhapur si një plagë në çdo pjesë të planetit tonë, madje edhe brenda nesh në nivele të njohura si të rrezikshme. Megjithatë, projeksionet e industrisë të bazuara në 'biznes-si-zakonisht' parashikojnë se vëllimi i plastikës së krijuar do të dyfishohet nga mesi i shekullit.