32 vjet më parë, Cardin po kërkonte një shtëpi verore që do t'i përshtatej stilit të tij; si elegant ashtu edhe në moshën hapësinore. Në Kanë, ai gjeti një shtëpi të ndërtuar pjesërisht që e tërhoqi vëmendjen e tij. E projektuar nga arkitekti Antti Lovag, një njeri po aq legjendar në fushën e tij, shtëpia me flluska po ndërtohej për një biznesmen francez, i cili vdiq në mes të rrugës së ndërtimit. Pas vdekjes së pronarit të parë, Cardin hyri dhe përfundoi punën.

Me kupolë brenda dhe jashtë, struktura e lakuar i ngjan një tufe rrushi të epokës hapësinore, ose një sërë bishtajash nëndetëse. E kombinuar me qiejt blu të ndritshëm mbi Kanë dhe palmën me ndërprerje, shtëpia humbet pamjen e saj abstrakte dhe ia lë vendin modës së lartë dhe stileve të jetesës së klasës së lartë.

Nga kopshtet në dhomën e ndenjes dhe dhomat e gjumit, këtu nuk lejohen kënde: të gjitha janë linja të rrumbullakosura, paqe dhe kënaqësi. Në këtë ekstravaganzë hapësirash të lakuara, zonat e banimit bashkëjetojnë dhe përzihen së bashku: dhoma e ngrënies me tavolinën e saj rrotulluese hapet në qendër të saj në tarracë, kat i ndërmjetëm i ngjan një shtrat i varur, korridoret kanë stola dhe janë të shpuar me okula. Shtëpia duket labirintike dhe shëtitja nga dhoma në dhomë të çon në mënyrë të pashmangshme në ëndërrim me sy të hapur. Nga afër, rregullimi i vëllimeve sferike me përmasa të ndryshme të Palais Bulles krijon një shtëpi që ngjall një grup habitatesh të vogla troglodyte me dritare në çdo drejtim për të lejuar hyrjen e dritës.

PIERRE CARDIN:
“I ngjitur pas Esterelit shkëmbor, ky pallat është bërë vetë parajsa ime. Format e saj qelizore kanë reflektuar prej kohësh manifestimet e jashtme të imazhit të krijimeve të mia. Është një muze ku ekspozoj veprat e stilistëve dhe artistëve bashkëkohorë.”

ARKITEKTI: ANTTI LOVAG
Ai e përkufizoi veten, me ironi të butë, si një "habitolog", si një krijesa e rremë. Në ëndrrat e tij, gjithçka duhej të ishte e rrumbullakët, e lëmuar dhe e butë, duke ndihmuar trupat, idetë dhe ndjenjat të rrjedhin lirshëm.

NË NJË INDUSTRI KREATIVE ju duhet të jeni të rrethuar nga mjedise që ju frymëzojnë vazhdimisht. E mbështetur në shkëmbinjtë shkëmborë mbi Mesdheun, shtëpia me flluskë e stilistit Pierre Cardin është shtëpia e përsosur ekscentrike për të frymëzuar punën e tij avangarde.