Ushqimi luan një rol të rëndësishëm në rastin e flokëve të bardhë! Këtu janë ushqimet që duhen marrë më shumë në konsideratë! Është e rëndësishme të dini se ushqimi ndikon shumë në rritjen dhe gjendjen e shëndetit të flokëve. Edhe kur flokët e parë të bardhë fillojnë të shfaqen, ju duhet t'i kushtoni vëmendje asaj që hani. Ka ushqime që mund të kundërveprojnë me problemin, nëse mund ta përcaktojmë atë, sepse u japin flokëve ushqyes të duhur që kanë nevojë për të bërë melaninën. Falë kësaj të fundit, flokët janë me ngjyrë.

Me qëllim të zgjidhjes së problemit të flokëve të bardha apo thinjave është e nevojshme të favorizoni ushqime të pasura me bakër. Kjo substancë do të ndihmonte trupin të prodhonte më shumë melaninë. Ndër ushqimet e pasura me bakër janë arra, vaji peshkut, kërpudhat dhe farat e lulediellit. Edhe çokollata, për aq kohë sa është e hidhur, është e përkryer që të përfshihet në dietën e saj sepse është e pasur me bakër. Ky i fundit, përveç një aleat i shkëlqyer për flokët e bardhë, është plot përfitime dhe është i mirë për shëndetin. Vitaminat gjithashtu luajnë një rol të rëndësishëm në promovimin e qarkullimit të gjakut në zonën e kokës. Prandaj, ne favorizojmë frutat, drithërat, vezët, bishtajoret dhe të gjitha ato produkte të pasura me vitaminë C, si kivi dhe frutat e kuqe.

Ka disa mënyra si mund të parandalojmë problemin dhe të largoheni gjithnjë e më shumë nga thinjat. Përveç të ushqyerit, mund të sjellim vëmendjen tek faktorë të tjerë. Për shembull, ne shmangim pirjen e duhanit sepse pirja e duhanit është armiku numër një i shëndetit tonë. Ne shmangim përdorimin e shampove dhe produkteve të flokëve që janë shumë agresive dhe rrezikojnë të prishim flokët më herët se sa pritej. Kujdes ndaj stresit: ky i fundit ndikon shumë në shëndetin e flokëve! Pra, në rast të periudhave mjaft stresuese, ne përpiqemi të favorizojmë aktivitete të tilla si yoga dhe meditim...