Legjendat thonë se nën një shtresë të trashë të borës ruse jetojnë njerëz të ftohtë, që nuk buzëqeshin kurrë. Mirëpo, jo gjithmonë legjendat janë të vërteta, edhe pse ato mund të duken interesante. Realiteti në këto vende me temperatura të ulëta është interesant. Dëshironi të mësoni më shumë?

Ju ftojmë të udhëtojmë së bashku drejt Rusisë…me mendje sigurisht!

Dush në akull

Ky zakon mund të duket i çmendur për të huajt, por është një gjë shumë normale që një rus të zhytet në akull në janar. Kjo gjë nuk është e detyrueshme, por njerëzit kënaqen vërtet kur zhyten në akull. Kjo traditë bëhet sepse njerëzit mendojnë se ndihmon për të pastruar shpirtin dhe trupin, si edhe i lehtëson nga mëkatet.

Rusia është toka e natyrës mahnitëse

Liqeni Baikal është një liqen i lashtë, masiv në Siberi, krenaria e Rusisë. Është liqeni më i thellë dhe më i pastër në Tokë! Gjatësia e liqenit është 600 km (373 milje) dhe gjatë dimrit trashësia e majës së akullit mund të arrijë 2 metra. Për shkak se uji është aq i pastër, mund të shihni përmes akullit.

Rusët mund të kthejnë çdo gjë në art

 

Mëngjeset në Rusi nuk fillojnë me kafe

 

Bora është një burim argëtimi. Ju mund të bëni një njeri prej bore, teksa prisni në trafik.

 

Ky është dimër