Edhe nëse nuk do ta vizitoni ndonjëherë Korenë e Veriut, bëni mirë të mësoni disa ligje të çmendura që ekzistojnë vetëm në këtë vend. Informacioni është fuqi, prandaj duhet të jeni gjithmonë të informuar. Më poshtë mund të lexoni 5 ligje që nuk janë të çuditshme vetëm për turistët, por edhe për vendasit:

Shkalla e votimit 100%

Është e paligjshme të mos votosh në Korenë e Veriut. Prandaj, të gjithë votojnë. Çdo 5 vjet, mbahen zgjedhjet presidenciale, por asnjë opozitë kurrë nuk mund të fitojë.

Leja për të jetuar në kryeqytet

Ju nuk mund të lëvizni lirshëm në të gjithë vendin. Nëse dëshironi të jetoni në kryeqytet, do t'ju duhet të kërkoni leje me një letër zyrtare në qeveri.

Kufizimi i produkteve kapitaliste

Të gjitha llojet e produkteve që konsiderohen të jenë kapitaliste në stilin ose prodhimin janë të ndaluara, nga sendet personale të higjienës në veshje dhe ushqim.

3 gjenerata të dënuara

Nëse një person shkel ligjin, fëmijët dhe prindërit e tij gjithashtu do të dënohen.

Të jesh i huaj

Ligjet e Koresë së Veriut për vizitorët dhe emigrantët e vendit janë aq të paqarta saqë ju mund të përfundoni në paraburgim në çdo moment.