Jimmy Choo Yeang Keat lindi në Malajzi, por jetoi në Londor. Ai është një ndër stilistët më të famshëm të këpucëve për gra. Krijimet e tij vlerësohen për cilësinë e tyre të lartë dhe modelet unike, duke e bërë atë një emër në markat më të mira luksoze. Mirëpo, çfarë dini për Jimmy Choo?

-Familja e tij zotëronte një biznes këpucarie.

-Babai i Choo ishte një këpucar që drejtonte një dyqan nga kati i parë i shtëpisë së tyre. Ai inkurajoi djalin e tij të mësonte tregtinë dhe të ndiqte gjurmët e tij.

-Jimmy krijoi palën e tij të këpucëve kur ishte 11 vjeç. Ai e kaloi dekadën tjetër duke punuar në biznesin e familjes.

- Emri i tij u bë i njohur në mesin e të famshëmve dhe kulturës pop.

-Disa nga klientët më të spikatur të Choo përfshijnë Princeshën Diana, Beyoncé Knowles dhe Julia Roberts.

-Choo nuk ishte vetëm stilist, por edhe mësues.